Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
21. listopada 2019.
Hrvatski kuglaš

Osvajač brončane medalje Stipe Žunić stigao u Split: Moj hitac preko 22 metra pitanje je trenutka

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 8. kolovoz 2017. u 18:21 2017-08-08T18:21:25+02:00

Hrvatski kuglaš i osvajač brončane medalje na Svjetskom atletskom prvenstvu u Londonu Stipe Žunić u poslijepodnevnim je satima stigao u splitsku zračnu luku gdje su ga dočekali izaslanstvo ASK (Atletskog sportskog kluba) Split, čiji je član, te njegovi splitski prijatelji i župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban, a u razgovoru s predstavnicima medija Zadranin je najavio da će uskoro baciti kuglu preko 22 metra.

»Hitac preko 22 metra je pitanje trenutka, to se moglo desiti na Svjetskom prvenstvu u Londonu, a može se ne desiti do kraja sezone. Ako ne ostvarim hitac od 22 metra ove godine, onda će to biti sljedeće godine«, rekao je Žunić novinarima u splitskoj zračnoj luci.
Naglasio je kako mu je jako važno skorašnje natjecanje Dijamantne lige u Birminghamu, na kojem će loviti bodove za plasman na završnicu Dijamantne lige u Bruxellesu.

»To će biti moje posljednje natjecanje (ove sezone), a onda ću se tijekom cijelog rujna kupati«, kazao je Žunić na proputovanju kroz Split, odakle se uputio u rodni Zadar, gdje mu pripremaju doček.
»Najbitnije mi je da se večeras podružim s obitelji, a već sutra me čeka trening u Splitu«, rekao je Žunić koji će se, između nastupa u Birminghamu i Bruxellesu, 28. kolovoza zaustaviti u Zagrebu, gdje će na 3. Memorijalu Ivana Ivančića imati priliku ponovno se ogledati s najboljim bacačima kugle u ovom trenutku.

Ponovio je kako osjeća ogromnu radost i ponos zbog osvojene brončane medalje na Svjetskom prvenstvu u Londonu, naglasivši kako je time dostigao svoj cilj za koji se pripremao.
Na upit je li očekivao toliko veliko oduševljenje u Hrvatskoj njegovim osvajanjem brončane medalje, odgovorio je kako su to emocije koje »eruptiraju na sve strane«.

»Veliki val ljudi s tom ogromnom podrškom, ne mogu opisati koliko mi to potpomaže i ohrabruje me«, istaknuo je Žunić.
Župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban je izjavio kako je iznimno radostan što je prvu medalju u muškoj konkurenciji na svjetskim atletskim prvenstvima pod hrvatskom zastavom osvojio Žunić, koji je član splitskog ASK-a.

»Za splitsko-dalmatinsku županiju ovo je povijesni trenutak,« poručio je župan Boban.
Dopredsjednik ASK-a Ivica Bubić je naglasio kako je taj klub presretan što je njihov član osvojio prvu medalju za Hrvatsku u muškoj konkurenciji na svjetskim prvenstvima.

»Oduševljeni smo time što je Stipe napravio i to ovo je velika stvar za ASK, jer ponovno imamo vrhunskog sportaša, ali i vrhunskog čovjeka,« zaključio je Bubić.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.