Sestriere

Osam hrvatskih novinara sudjeluje na Svjetskom prvenstvu novinara skijaša

P. N.

Branka Malnar na jednom od proteklih natjecanja / NL arhiva

Branka Malnar na jednom od proteklih natjecanja / NL arhiva

Ove godine boje Hrvatske branit će Nina Malnar Travaš (Kanal Ri), Danijel Popović (list Novinar), Barbara Štrbac (Nova TV), Darin Janković (Sportklub), Ana Raić-Knežević  (Telegram), Tom Dubravec i Srđan Vrančić (Cropix), te Branka Malnar (HRT), koja je i aktualna svjetska  novinarska prvakinja u veleslalomu



Osam hrvatskih novinara sudjelovat će na Svjetskom prvenstvu novinara skijaša što se od 13.-20. ožujka 2016. godine održava u talijanskom skijaškom centru Sestriere.


Riječ je o 63. prvenstvu najboljih novinara skijaša na kojem će ove godine boje Hrvatske braniti: Nina Malnar Travaš (Kanal Ri), Danijel Popović (list Novinar), Barbara Štrbac (Nova TV), Darin Janković (Sportklub), Ana Raić-Knežević  (Telegram), Tom Dubravec i Srđan Vrančić (Cropix), te Branka Malnar (HRT), koja je i aktualna svjetska  novinarska prvakinja u veleslalomu.


Uz skijaški centar Sestriere, koji brojnim događanjima i gostovanjima skijaških legendi obilježava deset godina od Olimpijskih igara 2006. godine, domaćin ovogodišnjeg prvenstva je i grad Torino.  




Tradicionalno, uz utrku u veleslalomu, novinari skijaši odmjerit će snage i u utrci nordijskog skijanja.


 


– Zahvaljujem svima koji su pomogli organizaciju našeg nastupa na ovogodišnjem prvenstvu, kao i sudjelovanje u nacionalnoj večeri, što je tradicija na našim skijaškim okupljanjima. Na toj večeri svaka zemlja predstavlja svoje običaje, hranu i piće, ali i turističke i poslovne potencijale, poručio je u ime hrvatskog novinarskog skijaškog tima Danijel Popović.