EP u karateu

Opatijka Jelena Kovačević zlatna, Riječanka Ivana Bebek brončana

Hina

U četvrtom uzastopnom finalu na EP Jelena je drugi put u karijeri osvojila zlatnu medalju, jer se zlatnom kolajnom najbolje na Starom kontinentu okitila i prije tri godine u Zagrebu



Na Europskom prvenstvu u karateu, koje se održava u gradu Adejeu na Tenerifima, danas je 27-godišnja Opatijka Jelena Kovačević osvojila naslov europske prvakinje u kategoriji do 55 kg.


U četvrtom uzastopnom finalu na EP Jelena je drugi put u karijeri osvojila zlatnu medalju, jer se zlatnom kolajnom najbolje na Starom kontinentu okitila i prije tri godine u Zagrebu.


U finalu Kovačević je izvrsno krenula i stekla početnu prednost u ranoj fazi borbe u kojoj je povela sa 2:0. Do kraja susreta njezina protivnica Njemica Jana Bitsch uspjela je samo smanjiti rezultat na konačnih 2:1.




Prije Jelene Kovačević danas je brončanu medalju u kategoriji do 61 kg osvojila mlada Riječanka Ivana Bebek, ali to nije uspjelo njezinoj reprezentativnoj kolegici Ana-Mariji Čelan u kategoriji iznad 68 kg  jer ju je sa 1:0 porazila Francuskinja Nadege Ibrahim.  



Čelan i Tubić, zajedno s Mašom Martinović i Azrom Saleš večeras oko 20 sati očekuje veliki ekipni finale protiv Turske. Prigodu za medalju brončanoga sjaja danas će još imati muška kate reprezentacije protiv Francuske, te Danil Domdjoni u kategoriji do 60 kg