Autoslalom i kronometar vožnja

Opatijci prvaci Hrvatske

P. N.

Ilustracija / Snimio Roni BRMALJ

Ilustracija / Snimio Roni BRMALJ

Članovi Autokluba Opatija su pobjedom u Banićima postali ekipni prvaci, za što su najzaslužniji Aleks Veselinović, ujedno pobjednik juniorske konkurencije i klase »serija do 1600 ccm« cijelog prvenstva, Aljoša Kinkela, koji je bio drugi u klasi »serija do 1200 ccm«, te Tino Kadmen, treći u klasi »serija -1600«, što mu je ujedno donijelo i naslov vicepobjednika klase



OPATIJA Na krajnjem jugu Hrvatske, na improviziranoj stazi Industrijske zone Banići nadomak Slanog, održana su završna natjecanja Prvenstva Republike Hrvatske u autoslalomu i kronometar vožnjama. U kronometar vožnjama »Nagrada Ragusa racinga« bila je odlučujuće natjecanje u gotovo svim kategorijama.


Za naslov prvaka ukupnoga poretka slovila su četiri kandidata, prvi je već uoči starta zbog novoga kvara odustao prošlogodišnji državni prvak Vjekoslav Čičko (AK Buzet Autosport),  da bi prve dvije od tri bodovne vožnje pokazale da će treća odlučivati o prvaku između domaćina Marija Barovića (AK Župa Dubrovačka) i istarskog asa iz Lupoglava Edija Kuharića (Opatija Motorsport).


Na kraju je s prednošću od 897 tisućinki pobjedom naslov državnoga prvaka proslavio Marijo Barović, ispred Kuharića, ujedno pobjednika klase »sport +1400«.




Članovi Autokluba Opatija su pobjedom u Banićima postali ekipni prvaci, za što su najzaslužniji Aleks Veselinović, ujedno pobjednik juniorske konkurencije i klase »serija do 1600 ccm« cijelog prvenstva, Aljoša Kinkela, koji je bio drugi u klasi »serija do 1200 ccm«, te Tino Kadmen, treći u klasi »serija -1600«, što mu je ujedno donijelo i naslov vicepobjednika klase.


Pobjednik skupine »veterani« je Goran Crnković (AK RI autosport), dok je tim www.riautosport.hr Autokluba RI autosport ponovo prvak u timskoj konkurenciji. Ekipa Autokluba Opatija novi je hrvatski prvak kronometar vožnji.