Četiri skakonice

Novogodišnja turneja: Stefan Kraft najbolji u Oberstdorfu

Hina

foto Reuters

foto Reuters



Austrijski skakač Stefan Kraft skokovima od 139 i 134,5 metra došao je do pobjede na otvaranju 65. izdanja tradicionalne novogodišnje turneje “Četiri skakonice” koja je u petak započela u njemačkom Oberstdorfu.


Kraft je do svoje pete pobjede u Svjetskom kupu, a druge u Oberstdorfu stigao sa 308 bodova, što je bilo samo 2,8 bodova više od Poljaka Kamila Stocha (137 i 135 m), dok je radost Austrijanaca upotpunio trećeplasirani Michael Hayboeck (135 i 133 m).


Za 23-godišnjeg Austrijanca ovo je prva pobjeda u ovoj sezoni i odličan znak što se tiče Novogodišnje turneje. Naime, kad je prije dvije godine Kraft bio ukupni pobjednik “Četiri skakaonice” i postao vlasnikom Zlatnog orla, bio je pobjednik baš u Oberstdorfu, drugi u Innsbrucku i treći u Bischofshofenu.




Vodeći u redoslijedu Svjetskog kupa, 17-godišnji Slovenac Domen Prevc nije imao svoju večer te je osvojio tek 26. mjesto sa za njega skromnim skokovima od 124,5 i 127 m. Ipak, radost obitelji Prevc donio je srednji brat Domen koji je osvajanjem osmog mjesta ostvario najbolji rezultat u karijeru u Svjetskom kupu, dok je prošlogodišnji ukupni pobjednik Peter Prevc bio deseti i pokazao da se polako vraća u pravu formu. Između Domena i Petera Prevca na deveto mjesto ubacio se Jurij Tepeš.


Najbolji Nijemac bio je Marskus Eisenbichler koji je osvojio sedmo mjesto.


Već u subotu skakači će preseliti u Garmisch-Partenkirchen, gdje su na programu kvalifikacije za tradicionalno nedjeljno natjecanje prvog dana 2017. godine.