Svjetski kup u skijanju

Novi slalomski trijumf Clementa Noela, Elias Kolega 21.

Hina

Clement Noel/Foto REUTERS

Clement Noel/Foto REUTERS



KITZBUEHEL Francuski skijaš 21-godišnji skijaš Clement Noel drugi tjedan zaredom je bio najbrži u slalomu za Svjetski kup, a svojoj je premijernoj pobjedi iz Wengena u subotu dodao i trijumf u još jednom skijaškom klasiku, na stazi Ganslern u austrijskom Kitzbuehelu, gdje je od hrvatskih skijaša jedini bodove osvojio Elias Kolega koji je bio 21. Clement je u prvoj vožnji bio bio drugi, iza Švicarca Ramona Zenhaeuserna, koji nije uspio spojiti dvije dobre vožnje pa je završio na šestom mjestu. Francuz je nakon drugog vremena prve vožnje sa trećim najboljim vremenom druge, iza sebe ostavio sve konkurente, nadmašivši za 29 stotinki najboljeg skijaša današnjice Marcela Hirschera.


Hirscher je pred domaćim navijačima loše skijao u prvoj vožnji i bio tek deveti, ali je s najboljim rezultatom druge vožnje dospio do drugog mjesta i 134. put u karijeri se našao na pobjedničkom postolju u utrkama Svjetskog kupa.


Uspjeh Francuza upotpunio je Alexis Pinturault koji je sa zaostatkom od 36 stotinki osvojio treće mjesto, dok se Norvežanin Henrik Kristoffersen sa 11. mjesta nakon prve vožnje vinuo do četvrtog na kraju.




Elias Kolega je jedini od petorice hrvatskih skijaša ušao u drugu vožnju sa 30. rezultatom u prvoj, dok su se Filip Zubčić, Istok Rodeš i Matej Vidović poredali od 31. do 33. mjesta, a Samuel Kolega je odustao.


Elias je u drugoj vožnji iskoristio dobru stratnu poziciju i sa osmim vremenom napredovao do 21. mjesta sa zaostatkom od 3.15 sekundi za pobjednikom, što mu je donijelo novih deset bodova. Tako je Kolega sa 74 boda postao najuspješniji hrvatski skijaš u Svjetskom kupu ove sezone i nalazi se na 22. mjestu među slalomašima, a ukupno je 62.Vodeći slalomaš i skijaš svijeta je Marcel Hirscher. U slalomu ima 576 bodova, 175 više od Noela koji se probio na drugo mjesto, a u ukupnom redoslijedu Austrijanac vodi sa 1116 bodova, ispred Kristofferesena koji ima 671.

U nedjelju je u Kitznuehelu na rasporedu superveleslalom, sa startom u 13.30 sati.