ZOIM

Naši nordijci i brzi klizači zapeli u kvalifikacijama

Hina

Reuters

Reuters

U konkurenciji 80 skijaških trkačica na kros utrci hrvatske predstavnice Nika Jagečić i Tena Hadžić nisu uspjele izboriti polufinale. Jagečić je bila 44., Hadžić 55. Naš muški predstavnik, Petar Perušić, u istoj je disciplini stigao 63. u konkurenciji 85 skijaških trkača



LAUSANNE Devetog natjecateljskog dana na Zimskim olimpijskim igrama mladih (ZOIM ) u Lausanni nastupili su hrvatski nordijci i brzi klizači na kratkim stazama, prekinuvši dvodnevno zatišje bez Hrvata na olimpijskim borilištima. 


U konkurenciji 80 skijaških trkačica na kros utrci hrvatske predstavnice Nika Jagečić i Tena Hadžić nisu uspjele izboriti polufinale. Jagečić je bila 44., Hadžić 55. Naš muški predstavnik, Petar Perušić, u istoj je disciplini stigao 63. u konkurenciji 85 skijaških trkača.


Maja Ivandić i Stribor Suman nastupili su u brzom klizanju na kratkim stazama na dionici od 1000 metara. Suman je bio trećeplasiran u kvalifikacijskoj skupini, iz koje su najbrža dvojica klizača prošli u četvrtfinale, dok je Ivandić u svojoj kvalifikacijskoj skupini bila četvrta, a dalje su prošle dvije najbrže suparnice.




U nedjeljnom programu ZOIM-a naše nordijce (Jagečić, Hadžić, Perušić) očekuje sprint utrka.