Nakon uspješne godine

Moto klub “Kvarner” i Automotodrom Grobnik: Rekonstrukcija i asfaltiranje piste glavni zadatak

Krešimir Lacković



RIJEKA Izbornom skupštinom Moto kluba »Kvarner« završena je još jedna uspješna godina kluba, ali i Automotodroma Grobnik. U protekle četiri godine, klub je, zahvaljujući odličnoj organizaciji domaćih i međunarodnih natjecanja 13. put zaredom proglašen najboljim organizatorom. Suradnja s Hrvatskim motociklističkim savezom iz Zagreba nikada nije bila bolja. Najbolji dokaz tome je izbor čak devet članova kluba na različite funkcije. Ivan Pogorilić i Ivica Čatoš ponovno su izabrani u Upravni odbor HMS-a, a Ivica Čatoš postao je dopredsjednik HMS-a na čijem čelu je i dalje Stjepan Peršin iz Križevaca.


Na Izbornoj skupštini izabrano je novo rukovodstvo kluba za razdoblje od 2016.-2020. godine. Skupština će imati 17 članova, a među njima čak sedam novih. Predsjednik i dalje ostaje Mladen Črnjar, a njegov zamjenik je Igor Eškinja, ugledni član Međunarodne motociklističke federacije, FIM-e. Upravni odbor čine Ivan Tićak, predsjednik, Igor Eškinja, Danijel Hatežić, Marijan Lučić, Milutin Mihić, Zoran Šestan i Miro Šverko, a Sud časti Vinko Surina, predsjednik, Vjekoslav Antolović i Milvana Katarinčić. Na čelu Sportske komisije je Ivan Pogorilić, a Vladimir Vujnović na čelu Komisije za odnose sa javnošću, informiranje, promidžbu i marketing.


Među najznačajnijim zaključcima istaknut je završetak legalizacije svih objekata na automotodromu koji je stekao uvjete da se u srpnju 2017. obave poslovi rekonstrukcije i asfaltiranja piste te uređenja boksova, kontrolnog tornja i upravne zgrade za komercijalnu namjenu.