Queen Snow Trophy

Mikaela Shiffrin četvrti put slavila na Sljemenu i dostigla Marlies Schild

Hina

Mikaela Shiffrin u društvu trećeplasirane Wendy Holdener i drugoplasirane Petre Vlhove/D. LOVROVIĆ

Mikaela Shiffrin u društvu trećeplasirane Wendy Holdener i drugoplasirane Petre Vlhove/D. LOVROVIĆ

Jedina hrvatska predstavnica Andrea Komšić  ostvarila je 51. rezultat u prvoj vožnji



ZAGREB Amerikanka Mikaela Shiffrin po četvrti put u karijeri pobjednica je slaloma Svjetskog kupa skijašica na zagrebačkom Sljemenu.  Amerikanka je do sedme uzastopne slalomske pobjede, pri čemu pete ove sezone, 37. slalomske pobjede u karijeri, te 52. ukupno u Svjetskom kupu stigla sa 1.25 sekunde prednosti pred Slovakinjom Petrom Vlhovom, dok je treća bila Švicarka Wendy Holdener sa 1.75 sekunde zaostatka.


Amerikanka je ovom pobjedom stigla do svog četvrtog naslova »Snježne kraljice« nakon što je na Sljemenu bila najbrža 2013., 2015. i 2018. godine. Shiffrin se tako izjednačila s Austrijankom Marlies Schild koja također ima četiri pobjede na Sljemenu.


Shiffrin je današnjom pobjedom povećala vodstvo u ukupnom poretku Svjetskog kupa. Vodi sa 1214 bodova, druga je Vlhova sa 748 bodova, dok je treća Holdener sa 514 bodova. Isti je poredak i u slalomu. Amerikanka je uvjerljivo vodeća sa 680 bodova. Na drugom mjestu je Vlhova sa 100 bodova manje, a treće mjesto drži Holdener sa 375 bodova. 




Jedina hrvatska predstavnica Andrea Komšić  ostvarila je 51. rezultat u prvoj vožnji, zaostavši 6.17 sekundi za najbržom, Amerikankom Mikaelom Shiffrin. U drugu vožnju se ove godine ulazilo s ogromnih 4.78 sekundi zaostatka, a sedam skijašica sa startnim brojem 40 ili višim su ušle među 30 najboljih. Njemica Schmotz i Švicarska Stoffel, dvije skijašice koje su startale neposredno prije hrvatske reprezentativke, ostvarile su identičan rezultat i podijelile 20. mjesto u prvoj vožnji.


– Znala sam da staza drži dobro, to su mi rekli, tako da sam pretpostavljala da će puno cura ući u drugi lauf – rekla je Komšić, čiji su se snovi o prvom ulasku u finalnu vožnju srušili već na prvoj strmini, gdje je napravila pogrešku koja joj je oduzela previše brzine i utjecala na samopouzdanje.


– Bilo kakva greška oduzme puno energije i onda se teško vratiti. To me zeznulo, dosta sam potonula u glavi radi toga. Da mogu vratiti vrijeme, popravila bih tu prvu grešku gore i onda bi već bilo puno bolje«, analizirala je Andrea Komšić svoju vožnju te potvrdila da je ovo bila velika prilika. – Sigurno je. Staza je bila u izvrsnom stanju i dalo se, samo se trebalo proći bez velikih pogrešaka. Ja, nažalost, nisam imala sreće. Malo su se skije poklopile jedna na drugu na toj prvoj strmini i nisam se baš najbolje snašla. Najveći je to razlog što sam sporo ušla u ravnicu.