Dvojbeno suđenje

Ivana Bebek u borbi za broncu, ispali Kovačević i Domjoni

Hina

»Ne volim se žaliti na suđenje, ali da smo se borili bilo gdje drugdje dobila bi meč,« kazala je 27-godišnja Riječanka



MERSIN – Hrvatska karatašice Ivana Bebek borit će se za brončanu medalju u kategoriji do 61 kg na Mediteranskim igrama u turskom Mersinu, dok su osvajači odličja s posljednjih MI u Pescari Jelena Kovačević i Danil Domjoni zaključili natjecanje porazima u četvrtfinalu i osmini finala.


Bebek je u četvrtfinalu u dramatičnom dvoboju pobijedila viceprvakinju svijeta s prošlog SP u Parizu, Tunižanku Shasnoui s 3-2. U nastavku je poražena od Turkinje Bahar Erseker 1:2 nakon kontraverzne završnice u kojoj su suci ‘zažmirili’ na čisti Ivanin bod. Pošto je Erseker u finalu, Ivani Bebek predstoji susret za brončano odličje.


»Ne volim se žaliti na suđenje, ali da smo se borili bilo gdje drugdje dobila bi meč,« kazala je 27-godišnja Riječanka, te dodala: »Jako sam zadovoljna kako sam odradila prvu borbu. Bio je težak i dramatičan meč, no bila sam rasterećena pritiska.«




Jelena Kovačević je u 1. kolu pobijedila Tunižanku Ben Othman 1:0, pa zapela u četvrtfinalu kategorije do 55 kg izgubivši od Španjolke Marte Armentia-Cerio 1:3. Jelena je vodila 1:0 do posljednjih deset sekundi borbe, a onda je udarcem u glavu Španjolka preokrenula rezultat i pobijedila. Armentia-Cerio izgubila je polufinalni dvoboj, pa je Kovačević završila natjecanje.


»Kontrolirala sam meč, no u završnici sam pala sa snagom i koncentracijom. Nisam imala prave priprema što se osjetilo,« kazala je 29-godišnja Riječanka.


Jelena uz treninge radi kao pripravnica u Auto Troleju, ima svoj karate klub u kojem trenira stotinjak klinaca, a sada je upisla i magisterij iz ekonomije u Moskvi.


»Dan mi je prekratak za sve obaveze. Nakon posla jurim u klub gdje radim s klincima pa za prave treninge ostane malo vremena,« dodala je Jelena koja je u Pescari osvojila srebro.


U kategoriji do 60 kg dogodio se sličan scenarij pri kraju borbe. Tunižanin Nader Azzouzi poveo je protiv Danila Domdjonija 3-0, naš je natjecatelj najprije izjednačio, ubrzo i poveo 4-3, ali u završnih 10 sekundi Tunižanin je ostvario tri boda i ukupnim rezultatom 6-4 pobijedio. S obzirom da ni Azzouzi u konačnici nije ušao u finale, Domdjoni nije dobio prigodu u repasažu boriti se za broncu.


Sutra u kategoriji do 68 kg nastupa Azra Saleš, a u kategoriji +68 kg Ana-Marija Čelan.