Na riječkom lukobranu

Ivan Dračar i Barbara Belušić uz rekordno vrijeme osvojili peto izdanje Molo longo trka

Denis Frančišković

Detalj s utrke na riječkom Molo longu/M. GRACIN

Detalj s utrke na riječkom Molo longu/M. GRACIN

Ivan je dva kruga lukobranom, od 6.2 kilometra, istrčao za rekordnih 19:32 minuta, Barbara također dosad najbrže za 22:38 minuta na natjecanju koje je okupilo ukupno 145 sudionika.



RIJEKA Utrka riječkim lukobranom ima svoje nove rekordere! I to u muškoj i ženskoj konkurenciji. Ivan Dračar, član riječkog Kvarnera i Barbara Belušić, članica pulske Istre, pobjednici su petog izdanja utrke Molo longo trk, jedne iz mozaika ovogodišnjeg Festivala sporta i rekreacije, poznatijeg jednostavno kao Homo si teć.


Ivan je dva kruga lukobranom, od 6.2 kilometra, istrčao za rekordnih 19:32 minuta, Barbara također dosad najbrže za 22:38 minuta na natjecanju koje je okupilo ukupno 145 sudionika. Ivan je tako popravio osobni i rekord staze iz 2017. godine kada je slavio s vremenom 19:57, dok je prošle godine bio drugi iza Daniela Ivančića iz Liburnije. Ivančić je jučer osvojio drugo mjesto s vremenom 19:48, dok je treće pripalo “kvarnerašu” Luki Vukeliću (20:41). Četvrti je bio Ivan Vuletić (Kvarner, 20:48), a peti David Marot (Rika, 21:37).



– Ovo mi je treći put nastup i druga pobjeda. Osjećaj je fenomenalan jer popravio sam bitno svoje najbolje vrijeme. Ovo mi je bila dobra priprema za Riječki polumaraton, a vrijeme nas je poslužilo. Čestitam Ivančiću na drugom mjestu, a i treneru Zoranu Žiliću iz našeg kluba – ustvrdio je Ivan Dračar, rodom iz Imotskog.




U ženskoj konkurenciji Barbara Belušić, inače nadavna pobjednica utrke Trsatskim stubama, s vremenom 22:38 srušila je rekord Ingrid Nikolesić (Sljeme Zagreb, 23:44). Nikolesić, inače pobjednica prva dva izdanja utrke, bila je druga (22:52). Sljedeća tri mjesta osvojile su “kvarnerašice”, Ana Tibljaš (24:12), Sandra Žilić (24:55) i Vlasta Tibljaš (25:17).


– Ovaj put je bilo malo teže jer imala sam odličnu konkurenticu u Ingrid. Zadovoljana sam pobjedom, utrka je zanimljiva jer se trči uz more, a dobro je i organizirana. Ovo je samo pripremama za idući vikend i veliki finale. Dižem formu i trčat ću Riječki polumaraton. Fokus sam stavila na Europsko prvenstvo u planinskom trčanju u srpnju – rekla je slavljenica Barbara.


Najstariji sudionik natjecanja bio je 75-godišnji Muharem Mahmutović, a najmlađi devetogodišnji Dani Roy Štrek.


– U svibnju ću navršiti 70 godina. Nije mi se bilo teško odlučiti iako je ovo brza utrka, više za mlađe. Važno je da nije bilo sunca i topline, a i gušt je trčati uz more. Inače trčim i maratone i polumaratone. Zadovoljan sam, trčao sam bolje nego posljednje dvije godine – istaknuo je jedan od starijih sudionika Josip Jahn iz Viškova.