Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
16. listopada 2019.
Teška ozljeda

video Ida Štimac stradala na treningu na glečeru Möltaler i završila sezonu

Idu Štimac operirat će dr. Christian Fink i Innsbrucku
Idu Štimac operirat će dr. Christian Fink i Innsbrucku
Autor:
Objavljeno: 15. studeni 2018. u 16:40 2018-11-15T16:40:00+01:00

Nažalost, sezona je za mene završena. Iako se trenutno osjećam prilično loše, što fizički, što psihički, moram se okrenuti budućnosti i odmah nakon operacije, koja će biti vrlo brzo, započeti s rehabilitacijom, poručila je

RIJEKA Ida Štimac, 18-godišnja Riječanka, pala je na treningu veleslaloma na glečeru Möltaler i teško ozlijedila lijevo koljeno, pa je za nju sezona – završena. Poslije jednog zavoja Idu je katapultiralo u zrak i pala je na leđa. Najviše je stradalo koljeno, pregledom kod službenog liječnika dr. Miroslava Hašpla potvrđena je ruptura prednjeg križnog ligamenta te stražnjeg roga meniska.

– Nažalost, sezona je za mene završena. Iako se trenutno osjećam prilično loše, što fizički, što psihički, moram se okrenuti budućnosti i odmah nakon operacije, koja će biti vrlo brzo, započeti s rehabilitacijom. Cro ski timu želim uspješnu sezonu bez novih ozljeda! – poručila je Ida Štimac preko svojeg Facebook profila, uz video kobnog pada, u kojem je natukla i leđa.

– Leđa ne dolaze do izražaja pored noge... – kaže Ida, koja bi u petak trebala optutovati u Innsbruck. 

Naime, u dogovorom liječničke ekipe i obitelji odlučeno je da će mladu Riječanku operirati dr. Christian Fink, koji se specijalizirao za skijaške ozljede i operarirao je mnoge poznate skijaše, među inima Janicu Kostelić i Felixa Neureuthera.

Muški dio reprezentacije već tjedan dana trenira u Feviju, gdje se u subotu i nedjelju vozi slalom. Matej Vidović. Filip Zubčić, Elias Kolega i Istok Rodeš s nestrepljenjem čekaju nedjelju i prvu utrku Svjetskog kupa ove sezone.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.