Crni niz primorjaša

IGOR HINIĆ: Situacija nije ugodna, moramo se čupati

Igor Duvnjak

Igor Hinić i Antonio Čunko

Igor Hinić i Antonio Čunko

 Bilo je dobrih i loših stvari, gluposti koje su utjecale na rezultat, ali ako smo iz njih izvukli pouke onda će biti dobro. Situacija nije ugodna, valja se čupati no trebamo stati na noge što prije - kaže trener riječkih vaterpolista



RIJEKA Vrane su se naredale na vrh krova plivališta na Kantridi strpljivo i tiho prkoseći jugu čekajući sunčane dane, poput njih vjerni simpatizeri vaterpolista »Primorja Erste banke« strpljivo, ali s nadom čekaju prvu pobjedu svojih mladih ljubimaca u Regionalnoj A-2 ligi. Momčad Igora Hinića je nesretno i nespretno doma izgubila bodove s kragujevačkim »Radničkim« na što je stigao poraz u Budvi bez kažnjenog beka – centra Mislava Vrlića, a tim su susretima prethodila tri poraza u drugom krugu kvalifikacija za LEN Kup, te prethodni posrtaj s vrlo kvalitetnim mađarskim OSC–om u prvom krugu istog natjecanja. Uoči utakmice sa slovenskim suparnicima, prije koje kapetan Duje Peroš nije vježbao zbog viroze, a golman Fran Čubranić zbog probavnih smetnji, održana je pressica u klupskim prostorijama na kojoj je poručeno da se očekuje kako će ta dvojica bitnih imena biti večeras u igri. Osim toga u sastav se nakon izdržane kazne vraća i Vrlić. Pred novinare su izašli trener Igor Hinić i mladi napadač Antonio Čunko.


– U dosad odigranim utakmicama one prve tri bile su kvalitetno odrađene, također i ona s »Radničkim«, ali u druge četiri to nismo pokazali. Imali smo pritom dobre karte, ali smo ih krivo odigrali, rekao je trener vaterpolista Primorja EB Igor Hinić. – Bilo je dobrih i loših stvari, gluposti koje su utjecale na rezultat, ali ako smo iz njih izvukli pouke onda će biti dobro. Situacija nije ugodna, valja se čupati no trebamo stati na noge što prije. Netko će ovo shvatiti kao izazov, netko ne, ali dobro je dok s trenira i radi kako treba. Utakmica s »Koprom« pokazat će trenutno stanje, vjerujem u nas. Gosti su kvalitetna momčad sastavljena vrlo iskusnih igrača tu je centar Teo Galič, također i ljevoruki Đorđe Šormaz, oni i Rok Crnica najveće su opasnosti.


Čunko vjeruje u sebe i svoje suigrače, nada se prvoj ligaškoj pobjedi.




– Imali smo pet utakmica u osam dana, dva gostovanja u Marseilleu te u Budvi, nismo krenuli najbolje što možemo, ali to treba zaboraviti i koncentrirati se na utakmicu s »Koprom« – rekao je mladi primorjaš. – Ne smijemo podcijeniti goste, znamo otkuda prijeti najveća opasnost i na to moramo dobro paziti. Vjerujem da ih možemo pobijediti i osvojiti prve bodove. Uostalom, igramo pred našom publikom.


Utakmica na Kantridi počinje u subotu u 20 sati.