EP u Italiji

Hrvatski boćari osigurali tri medalje, Milićeviću bronca

Glas Istre

Marino Miličević

Marino Miličević

Priliku za sjajniju medalju Miličević ima u štafeti gdje se u paru s Darijanom Živolićem s rezultatima od 48 i 55 pogodaka u dvije kvalifikacijske serije plasirao u polufinale i osigurao najmanje brončanu medalju za Hrvatsku. 



PULA Pretposljednjeg dana Europskog prvenstva, što se održava u talijanskom Alassiju počela je žetva medalja, a prve su na redu bile one brončanog sjaja za polufinaliste koji nisu uspjeli izboriti nastup u finalnim susretima. Prva bronca stigla je i u hrvatsku kolekciju budući da Marinu Milićeviću prosječan rezultat od 37 pogođenih boća iz 45 izbačaja u brzinskom izbijanju nije bio dovoljan za raspoloženog Francuza Alexandrea Chirata koji je, kao i kvalifikacijama, i u polufinalu ostvario najbolji rezultat (44/49). Za zlato će se francuski reprezentativac boriti protiv europskog i dvostrukog svjetskog prvaka Aleša Borčnika iz Slovenije, koji je u polufinalu za jednu boću bio bolji od brončanog s lanjskog SP-a Talijana Maura Roggera (43/50:42/50).


Priliku za sjajniju medalju Miličević ima u štafeti gdje se u paru s Darijanom Živolićem s rezultatima od 48 i 55 pogodaka u dvije kvalifikacijske serije plasirao u polufinale i osigurao najmanje brončanu medalju za Hrvatsku. Za plasman u finale našim su reprezentativcima suparnici Francuzi Alexandre Chirat i Frederic Marsens koji su u kvalifikacijama imali najbolji rezultat (54 i 57 pogodaka). Drugi polufinalni par čine Talijani Mauro Roggero i Emanuele Ferrero (53 i 55 pogodaka u kvalifikacijama), te Slovenci Aleš Borčnik i Anže Petrič ( 52 i 53 boće u kvalifikacijama).


Najmanje brončanu medalju hrvatska ima i u preciznom izbijanju gdje je u dvije kvalifikacijske serije Pero Ćubela imao drugi najbolji, odnosno identični rezultat (44), kao i Davor Janžić iz Slovenije. Na putu do finala Ćubeli stoji Ivan Galić iz BiH koji je u kvalifikacijama imao rezultat od ukupni od 37 punti, kao i Janžićev suparnik u polufinalu Talijan Daniele Grossa.




Dobro ide Ćubeli i u disciplini pojedinačno klasično gdje je dospio do četvrtfinala, nakon pobjede 13:4 protiv Talijana Mattea Mana. Ćubela je, pak, u prvom kolu natjecanja po skupinama rezultatom 13:7 bio bolji od libanonskog reprezentativca Bascira El Hariria.


Na joge talijanskog ljetovališta jučer su izašli i parovi gdje su pobjedom 13:5 istarski boćari Alen Guštin i Nenad Tadić protiv Švicaraca Gamouha i Franchinia izborili direktno četvrtfinale. Prije toga, u prvom kolu natjecanja po skupinama dobro su ih namučili Belgijanci Holsbeekom i Vassallom koje su na koncu pobijedili u dodatnom bacanju 8:7.


Pretposljednji dan bio je nažalost koban za Tomislava Kolobarića u bližanju i izbijanju u krug. On je u trećem kolu, u izravnom susretu za plasman u četvrtfinale, poražen Srbina Srđana Butorca (24:19). Prije toga upisao je Kolobarić u prvom kolu pobjedu protiv Prvo je savladao Olega Demina iz Rusije 25:20, a potom je svladao i Španjolca Daniela Guillena 26:23.