Medalja nakon ozljede

Hrvatska judašica Tihea Topolovec brončana na Europskom prvenstvu za mlađe seniore

Hina

U borbi za broncu Topolovec je pobijedila Bjeloruskinju Minenkovu/Foto Facebook, Cro Judo

U borbi za broncu Topolovec je pobijedila Bjeloruskinju Minenkovu/Foto Facebook, Cro Judo

Topolovec je 2016. godine na Europskom prvenstvu za mlađe seniore, u kategoriji do 52 kilograma, također osvojila brončanu medalju, a u svojoj kolekciji velikih medalja posjeduje i svjetsko kadetsko srebro, europsku kadetsku broncu te europsku juniorsku broncu



ZAGREB Hrvatska judašica Tihea Topolovec osvojila je brončanu medalju u kategoriji do 57 kg na Europskom prvenstvu za mlađe seniore (U23) u Rusiji.


Topolovec je dan započela dominantnom pobjedom (wazari i ippon) protiv poljske predstavnice Dabrowske, a u četvrtfinalu je bila bolja gruzijska reprezentativka Eteri Liparteliani (ippon), aktualna europska i svjetska juniorska prvakinja. 


“Iako ju je Tihea svladala na prošlogodišnjem SP-u za juniore, Lipertaliani je iskoristila jednu nepažnju naše judašice i došla do slavlja, a na kraju i do zlata”, komentirao je trener reprezentacije Dragan Crnov. 




U repasažu Topolovec je imala najzahtjevniju borbu dana i to protiv predstavnice Bosne i Hercegovine Anđele Samardžić. Tihea se borila ukupno osam minuta i 47 sekundi te na kraju atraktivnim ipponom osigurala borbu za europsko odličje. 


U borbi za broncu protiv bjeloruske predstavnice Minenkove, naša predstavnica je slavila ipponom nakon samo 15 sekundi i time osvojila vrijednu europsku broncu. 


“Sve u svemu, odličan dan za Tiheu, koja se na pravi način vratila nakon ozljede. Vjerujem da možemo očekivati velike stvari od nje u godinama koje dolaze te da je spremna za još veće pothvate”, kazao je Crnov.


Podsjetimo, Topolovec je 2016. godine na Europskom prvenstvu za mlađe seniore, u kategoriji do 52 kilograma, također osvojila brončanu medalju, a u svojoj kolekciji velikih medalja posjeduje i svjetsko kadetsko srebro, europsku kadetsku broncu te europsku juniorsku broncu.


U kategoriji do 48 kilograma nastupila je i aktualna katedska viceprvakinja svijeta Ana Viktorija Puljiz. Mladu Solinjanku je u prvom kolu ipponom zaustavila turska predstavnica Beder.


“Ona nije bila maksimalno fokusirana na dogovorenu taktiku, ali usprkos tome je prikazala odličnu borbu. Ipak, Turkinja je iskoristila dvije manje greške te je zaustavila Puljiz na prvoj stepenici. Sada joj slijedi odmor nakon jako uspješne kadetske sezone te pripreme za sljedeće izazove”, zaključio je trener Crnov.