Duboko plavetnilo

Hrvatica najbolja u Europi u ronjenju na dah: Zaronila je na 171 metar dubine i osvojila zlato

Hina

foto: pixabay.com

foto: pixabay.com

"Drago mi je da sam imala priliku zaroniti još jednom ovu disciplinu, nisu bili najbolji uvjeti, ali to je tako kod sportova na otvorenom i to daje dodatnu čar svemu. Bilo je izuzetno hladno, što je koštalo mnoge natjecatelje i malo razrijedilo konkurenciju, po hladnoći je puno teže pripremiti zaron. Dala sam zaista sto posto u ovom zaronu, tresla sam se na startu, ali nekako sam izvukla energiju za svoj najbolji rezultat u Jump blueu."



ZAGREB – Zadnjeg dana CMAS Europskog prvenstva u ronjenju na dah u dubinskim disciplinama koje se održava u turskom gradu Kasu hrvatska natjecateljica Lidija Lijić Vulić osvojila je zlatnu medalju u disciplini Jump Blue zaronivši na 171,23 m, a Mirela Kardašević broncu sa zaronom od 130,9 m, dok je bronca u disciplini ronjenje pod opterećenjem s monoperajom i stereo perajama pripalo još jednoj Hrvatici Mihaeli Romić.


Ovo je zadnje prvenstvo na kojem se natjecalo u disciplini Jump Blue, ronjenju po bridovima kvadrata na dugim 15 m na 10 m dubine.


»Drago mi je da sam imala priliku zaroniti još jednom ovu disciplinu, nisu bili najbolji uvjeti, ali to je tako kod sportova na otvorenom i to daje dodatnu čar svemu. Bilo je izuzetno hladno, što je koštalo mnoge natjecatelje i malo razrijedilo konkurenciju, po hladnoći je puno teže pripremiti zaron. Dala sam zaista sto posto u ovom zaronu, tresla sam se na startu, ali nekako sam izvukla energiju za svoj najbolji rezultat u Jump blueu. Odličan je osjećaj zadnji put se popeti na najviše postolje, pogotovo s osobnim rekordom«, izjavila je Lidija Lijić Vulić, svjetska i europska prvakinja u ovoj disciplini, nakon natjecanja.




Mihaela Romić je Hrvatskoj osigurala još jednu medalju, brončanu u disciplini ronjenje pod opterećenjem s monoperajom i stereo perajama, sa zaronom od 71 m što je nacionalni rekord.


Za trećeplasiranu u disciplini Jump Blue Kardašević ovo je druga medalja, nakon što je osvojila broncu u ronjenju pod opterećenjem bez peraja (CNF).


Hrvatska reprezentacija je tako s ukupno šest medalja najuspješnija reprezentacija na ovom prvenstvu jer osim ove dvije bronačne i jedne zlatne, koje su osvojene zadnjeg dana natjecanja, hrvatski su ronioci osvojili još jednu zlatnu, jednu srebrnu i jednu brončanu na početku EP-a.


Zlato i srebro na početku natjecanja osvojio je Goran Čolak i to u disciplinama ronjenje pod stalnim opterećenjem bez peraja (CNF) te ronjenje pod stalnim opterećenjem (CWT). Brončanu medalju u ženskoj konkurenciji u disciplini CNF osvojila je Mirela Kardašević.