Svjetsko juniorsko prvenstvo u sinkroniziranom klizanju

Finska obranila svjetski naslov u Zagrebu

Hina

Fintastic je srebrni sa 166.73 boda, dok je prva kanadska ekipa, Les Supremes, baš kao i nakon kratkog programa, ostala na trećem mjestu



Finska ekipa Musketeers obranila je zlato na Svjetskom juniorskom prvenstvu u sinkroniziranom klizanju koje je večeras završeno u Ledenoj dvorani Doma sportova u Zagrebu.


Nakon kratkog programa držale su drugo mjesto iza druge finske ekipe, Fintastica, no u slobodnom programu preskočile su ih za više od 6 bodova (172.98) i nakon Helsinkija 2013. godine opet stale na najviše postolje.


Fintastic je srebrni sa 166.73 boda, dok je prva kanadska ekipa, Les Supremes, baš kao i nakon kratkog programa, ostala na trećem mjestu.




Hrvatska reprezentacija je imala 17. slobodni program, no u konačnici su sa 80,52 boda zadržale 18. mjesto od dana prije. Ovo je čak 18 bodova više za Zagrebačke pahuljice nego što su nedavno skupile na Spring cupu u Milanu. Dapače, ono što su jučer dobile u slobodnom programu je samo 8 bodova manje od ukupnih bodova u Milanu, a toliko su napredovale u samo mjesec dana.


“Iza nas je stvarno naporna sezona i još ne mogu vjerovati da se završila na ovako sjajan način. Bolje nismo mogli ni poželjeti. Trenerica Ozana Miljković i ja smo preuzele ovu ekipu u ljeto prošle godine. Dugo nam je trebalo da se priviknemo jedni na druge, trebalo je puno rada, ali večeras se sve isplatilo. Rezultat je tu, a nitko nije očekivao da će biti tako dobro. Hvala zagrebačkoj publici što je bila uz nas, što su došli u tako velikom broju i što su utišali čak i našu glazbu na koju kližemo, Mačka u čizmama. Drago mi je da su im djevojke zahvalile ovakvim nastupom”, kazala je glavna trenerica Kluba Zagrebačke pahuljice, Sandra Pavičić.


Ledenu i 24 ekipe iz 19 zemalja svijeta u dva dana posjetilo je više od 8.000 ljubitelja klizanja. Hrvatski klizački savez ponovo je sjajno odradio posao na još jednoj od brojnih najvećih svjetskih klizačkih priredbi u Zagrebu.