Sjajni boksač

Filip Hrgović: Želim osvojiti olimpijsko zlato u Tokiju 2020.

Hina

Filip Hrgović, Foto: N. REBERŠAK

Filip Hrgović, Foto: N. REBERŠAK

Nikad se ne zna što budućnost donosi, boks je rizičan sport, svjestan sam da moja karijera može završiti sutra i zato me još drži ova olimpijska ambicija, kaže Hrgović



Boksački profesionalac i brončani olimpijac iz Rija 2016. Filip Hrgović, u utorak je na sastanku predstavnika Hrvatskog boksačkog saveza (HBS) i Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) dogovorio nastavak suradnje na projektu OI Tokio 2020. godine.


»Moj veliki neostvareni san još živi u meni – želim osvojiti olimpijsko zlato. To je ambicija koja me drži od malih nogu. Na posljednjim Igrama nisam uspio u tome i vrhunska je stvar što sada i profesionalci mogu u borbu za olimpijske medalje«, kazao je Hrgović izražavajući uvjerenje da će moći uskladiti olimpijsku i profesionalnu karijeru.


»Vjerujem da ću s tom ambicijom moći uskladiti svoju profesionalnu karijeru. Nikad se ne zna što budućnost donosi, boks je rizičan sport, svjestan sam da moja karijera može završiti sutra i zato me još drži ova olimpijska ambicija.




Budem li zdrav, nema razloga da ne nastupim u Tokiju. Veselim se novom pokušaju ostvarenja svoga sna i vjerujem da ću ga iz drugog pokušaja i ostvariti«, zaključio je Hrgović na sastanku kojemu su pored glavnog tajnika HOO-a Josipa Čopa i ravnatelja Odjela za unaprjeđenje razvojnih programa Nevena Šavore nazočili dopredsjednik HBS-a Mladen Mikolčević, glavni tajnik Marko Marović te direktor reprezentacija Željko Mavrović.