Igre u Pjongčangu

Evo kako su prošli Hrvati na Zimskim olimpijskim igrama

Hina

Filip Zubčić / Reuters

Filip Zubčić / Reuters

Najuspješniji nastup od 18. hrvatskih predstavnika na XXIII. Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu imao je skijaš Filip Zupčić koji je u alpskoj konkurenciji osvojio 12. mjesto



ZAGREB Najuspješniji nastup od 18. hrvatskih predstavnika na XXIII. Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu imao je skijaš Filip Zupčić koji je u alpskoj konkurenciji osvojio 12. mjesto.


A L P S K O S K I J A N J E


 Muški:




KOMBINACIJA


Filip Zubčić osvojio je 12 mjesto sa 3.08 sekundi iza pobjednika Austrijanca Marcela Hirschera.


Natko Zrnčić-Dim osvojio je 19 mjesto sa 4.03 sekunde slabijim vremenom od zlatnog Austrijanca.


SUPER G


 Natko Zrnčić-Dim osvojio je 29. mjesto sa 2.61 sekunde zaostatka iza pobjednika Austrijanca Matthiasa Mayera


Filip Zubčić nije završio utrku.


VELESLALOM


Filip Zupčić 24. mjesto sa zaostatkom od 3.80 sekundi za pobjednikom Marcelom Hirscherom


 Samuel Kolega je u svom olimpijskom debiju završio na 37. mjestu zaostavši za Hirscherom 10.70 sekundi


SLALOM


Istok Rodeš 21. mjesto sa zaostatkom od 2.42 sekunde iza Šveđanina Andrea Myhrera


Elias Kolega 23. mjesto sa zaostatkom od 3.13 sekunde iza olimpijskog pobjednika iz Švedske


Matej Vidović i Filip Zubčić nisu uspjeli završiti prvu vožnju


 Žene:


VELESLALOM – žene


Andrea Komšić je u prvoj vožnji zauzela 31. mjesto sa 84 stotinke za 30. Kanađankom Candace Crawford, koja je startala prva u drugu vožnju, pa je Andrea u drugi nastup krenula nakon najboljih i na kraju zauzela 32. mjesto sa 8.48 sekundi zaostatka za zlatnom Amerikankom Mikaelom Shiffrin.


Ida Štimac plasirala se na 34. mjesto sa 11.16 sekundi iza Shiffrin, a nakon prve vožnje bila je 40.


Leona Popović (20) pala je u prvoj vožnji i pri tome zadobila potpunu rupturu prednjeg križnog ligamenta i djelomična ruptura medijalnog kolateralnog ligamenta.


 Popović je tako druga hrvatska skijašica koja je zbog ozljede morala završiti nastup u Pjongčangu jer je na treningu prije početka natjecanja koljeno ozlijedila i mlada Lana Zbašnik.


SLALOM


 Andrea Komšić osvojila je 31. mjesto sa 7.63 sekunde zaostatka za pobjednicom Šveđankom Fridom Hansdotter


Ida Štimac nakon 37. mjesta u prvoj vožnji, u drugoj nije završila utrku


N O R D I J S K O  S K I J A N J E


Muški:


SKIATLON – U svom debiju na najvećem sportskom natjecanju 23-godišnji Krešimir Crnković je zauzeo 53. mjesto sa 7:06.9 minuta zaostatka za pobjednikom Norvežaninom Simenom Hegstadom Kruegerom, dok je 24-godišnji Edi Dadić, kojemu su ovo druge Igre, odustao nakon tri četvrtine prevaljenog puta.


15 km SLOBODNIM NAČINOM – Krešimir Crnković osvojio je 47. mjesto, a Edi Dadić 53. u konkurenciji 116 trkača koji su stigli do cilja


Žene:


SPRINT KLASIČNOM TEHNIKOM – Hrvatski reprezentativci u skijaškom trčanju, Vedrana Malec, Gabrijela Skender i Edi Dadić, nisu se uspjeli plasirati u četvrtfinale sprinta klasičnom tehnikom, Malec je ostvarila 64., a Skender 65. vrijeme u konkurenciji 68 skijašica, dok je Dadić bio 69. u konkurenciji 80 skijaša.


10 km SLOBODNIM STILOM – Vedrana Malec zauzela je 71. mjesto u konkurenciji 90 trkačica sa zaostatkom od 5:19.8 minuta za zlatnom Norvežankom Ragnhild Hagom.


SANJKANJE – Daria Obratov, prva hrvatska predstavnica u sanjkanju na Zimskim olimpijskim igrama, nakon prve tri vožnje nije uspjela ostvariti plasman u zadnju četvrtu vožnju te je na kraju zauzela 27. mjesto od 28 natjecateljica koje su ostvarile plasman. Hrvatska sanjkašica je u trećoj seriji bila najsporija sa zaostatkom od 2,406 sekunde za najbržom Njemicom Natalie Geisenberger.

BOB DVOSJED – Dražen Silić i kočničar Benedikt Nikpalj osvojili su nakon tri vožnje posljednje, 30. mjesto, u prvom nastupu hrvatskog boba dvosjeda na ZOI i nisu izborili pravo na četvrtu vožnju


BOB ČETVEROSJED– Hrvatski četverosjed u sastavu pilot Dražen Silić, Benedikt Nikpalj, Mate Mezulić i Antonio Zelić je nakon tri vožnje zauzeo 28. mjesto u konkurenciji 29 posada i nije izborio pravo na četvrtu vožnju..