Skijaško trčanje

Edi Dadić iz Ravnogorca pobjednik na 10 i 30 kilometara

Danijela Pleše

Detalj s utrka na Vrbovskoj poljani

Detalj s utrka na Vrbovskoj poljani

Gabrijela Skender (Ravnogorac) slavila u utrci za Hrvatski pokal, Svetlana Žagar (Polet) u Maratonu mira



MRKOPALJ Bogato sportsko vikend izdanje u Mrkoplju povodom 57. Memorijala mira započelo je u subotu održavanjem 7. Hrvatskog pokala u skijaškom trčanju. Organizator događanja na Vrbovskoj poljani bio je Hrvatski skijaški savez, a kao tehnički organizator Skijaški klub Bjelolasica. U kategoriji skijaša na 10 kilometara slavio je Edi Dadić (Ravnogorac) ispred Marka Skendera (Ravnogorac) i Jakova Hladike (Rijeka-Čavle). U konkurenciji skijašica na 7 kilometara pobijedila je Gabrijela Skender (Ravnogorac), drugo mjesto pripalo je Svetlani Žagar (Polet), a treće Nataši Brnelić-Markovčić (Rijeka-Čavle). Kod mlađih juniora na 7 kilometara prvi je bio Petar Perušić (Rijeka-Čavle) ispred Vita Blaženića (Goranin) i Krešimira Grgurića (Bjelolasica).


Kod juniorki pobjednica u utrci na 5 kilometara bila je Nika Jagečić (Sljeme), druga je bila Tena Hadžić (Sljeme), a treća Klaudia Šporer (Bjelolasica).


Među kadetima na 5 kilometara najbrži je bio Matija Legović (Budućnost), drugo mjesto je osvojio Filip Crnić (Bjelolasica), a treće Borna Kuprešak (Goranin). Pobjednica kod kadetkinja na 4 kilometra bila je Daria Mataja (Goranin) ispred Nike Zaharija (Rijeka- Čavle) i Ane Mataja (Goranin). Prvo mjesto kod cicibana osvojio je Teo Jurković (Polet), drugi je bio Bartol Hadžić (Sljeme), a treći Ivano Pelko (Goranin). Lea Gašparac (Goranin) slavila je u konkurenciji cicibanki, druga je bila Lana Sobol (Goranin), a treća Sara Burek-Svetec (Sljeme).




Drugoga dana održan je 41. Maraton mira, gdje je u utrci na 30 kilometara pobijedio Edi Dadić (Ravnogorac), drugo mjesto pripalo je Filipu Petroviću (Bjelolasica), a treće Damiru Jurčeviću (Ravnogorac). Kod žena na 20 kilometara slavila je Svetlana Žagar (Polet). U utrci juniora na 20 kilometara prvo mjesto osvojio je Vito Blaženić (Goranin), drugi je bio Sven Kuprešak (Goranin), a treći Luka Baričević (Bjelolasica). Tena Hadžić (Sljeme) slavila je kod juniorki na 15 kilometara ispred Doris Barićevac (Bjelolasica) i Klaudije Šporer (Bjelolasica).


Kod kadeta u utrci na 10 kilometara prvo mjesto osvojio je Matija Legović (Budućnost), drugi je bio Filip Crnić (Bjelolasica), a treći Karlo Jurković (Budućnost). Kod kadetkinja na 10 kilometara trostruko slavlje članica Goranina. Prva je bila Daria Mataja (Goranin), druga Ana Mataja (Goranin), treća Lana Kudlik. U kategoriji cicibana na 5 kilometara najbolji je bio Teo Jurković (Polet), pobijedivši ispred Bartola Hadžića (Sljeme) i Ivana Pelka (Goranin). Lana Sobol (Goranin) bila je najbrža u konkurenciji cicibanki na 5 kilometara, druga je bila Ines Legović (Budućnost), a treća Lea Gašparac (Goranin).