Boćanje

Davor Komar osvojio treće mjesto na Svjetskom kupu u boćanju

Hina



HONG KONG Hrvatski boćar s invaliditetom Davor Komar osvojio je treće mjesto na turniru Svjetskog kupa u boćanju za osobe s invaliditetom BISFed 2019 Hong Kong Boccia World Open čime je osvojio 21 bod za svjetsku rang-listu te će od sljedećeg tjedna biti šesti igrač svijeta u BC4 kategoriji i na dobrom je putu ostvariti plasman na Paraolimpijske igre u Tokiju 2020.


Komar je u susretu za treće mjesto svladao sa 6-0 Wai Yan Vivian Lau iz Hong Konga, trenutačno 16. igračicu svijeta. Od samog početka utakmice bilo je jasno kako je Komar bolji i da pobjeda ne bi trebala doći u pitanje. Sigurnom igrom već u prvoj igri ostvario je prednost od 2-0. Nakon druge igre vodio je sa 3-0, a nakon treće velikih 5-0 i u četvrtoj igri je dovoljno bilo samo sačuvati prednost.


U polufinalu protiv trećeg igrača svijeta i aktualnog europskog prvaka Britanca Stephena McGuirea Komar je u sportskom trileru Komar izgubio s tijesnih 4-5 i tako ostao bez borbe za zlato. U finalu je McGuire sa 4-1 pobijedio Yuku Winga Leunga iz Hong Konga.




Grupu je Komar furiozno prošao pobjedama od 10-4 protiv Damira Jurena, 6-2 protiv Louisa Saundersa iz Velike Britanije te 5-1 protiv 11. igrača svijeta Kwana Hanga Wonga iz Hong Konga.U četvrtfinalu Komar je savladao 18. igračica svijeta Ximei Lin iz Kine sa 5-0.


Po prvi puta na jednom turniru ove razine imali smo troje predstavnika među 24 igračica i igrača u pojedinačnom dijelu natjecanja, uz Komara su nastupili i Damir Juren i Melisa Osmanović.


U subotu počinje natjecanje parova, gdje će i naš par loviti medalju i nove bodove za rang-listu vrijedne plasmana u Tokio. Protivnici u skupini su Tajland, Velika Britanija i Brazil, a dva najbolja para plasirat će se u polufinale. Sve utakmice po skupinama igraju se u subotu, dok su u nedjelju na rasporedu borbe za medalje.