Najbolja hrvatska sanjkašica

Dariji Obratov olimpijska norma za ZOI iz trećeg pokušaja

Hina

»Presretna sam zbog olimpijske norme za Pjongčang, to mi je ostvarenje sna, jer dva puta sam ostala prva ispod crte, i za Vancouver i za Soči. Dugo sam radila na tome, bilo je to osam godina velike borbe. Ući u Top 30 svjetskih sanjkašica ravno je čudu, kada se zna da osam velikih sanjkaških nacija tamo ima po tri predstavnice«, kazala je u izjavi za Hinu Daria Obratov



ZAGREB Iz sjedišta Međunarodne sanjkaške federacije (FIL) u Hrvatski olimpijski odbor (HOO) u srijedu je stigla je službena potvrda olimpijske norme za ZOI u Pjongčangu za našu najbolju sanjkašicu Dariju Obratov.


Apsolventicu zagrebačkog Kineziološkog fakulteta, rođenu 12. prosinca 1989. u Splitu, od ulaska u kvotu od 30 olimpijki dijelila su samo dva mjesta na ljestvici olimpijskih kvalifikantica, a Daria je u trećem pokušaju, uspjela izboriti olimpijski nastup.


»Presretna sam zbog olimpijske norme za Pjongčang, to mi je ostvarenje sna, jer dva puta sam ostala prva ispod crte, i za Vancouver i za Soči. Dugo sam radila na tome, bilo je to osam godina velike borbe. Ući u Top 30 svjetskih sanjkašica ravno je čudu, kada se zna da osam velikih sanjkaških nacija tamo ima po tri predstavnice«, kazala je u izjavi za Hinu Daria Obratov.




Dodatno čudo za upornu hrvatsku sanjkašicu leži u činjenici da je tijekom olimpijskih kvalifikacija ostala bez trenera, Amerikanca Duncana Kennedyja, koji se zbog zdravstvenih problema morao vratiti kući.


»Da, usred kvalifikacija ostala sam bez trenera, a kako sada stvari stoje, i u Pjongčangu ću nastupiti bez trenera«.


Kada je u pitanju Daria, inače, buduća kondicijska trenerica, nastup bez trenera ne znači i nastup s unaprijed osiguranim alibijem za eventualni neuspjeh. Ambicija joj ne nedostaje…


»Oduvijek sam sanjala ZOI i znam da ću dati sve od sebe. Budem li imala četiri čiste vožnje, mogla bih ući u Top 20, što je vrijedan rezultat. Ali, jako male su razlike između osvajača medalja i onih iza desetog mjesta. Volim stazu u Pjongčangu, jako mi odgovara, na njoj sam bila 17. u Svjetskom kupu«, kazala je Daria čija je mlađa sestra Dania također aktivno bavi sanjkanjem.


»Iako je 20-godišnjakinja i još uvijek juniorka, i ona je bila blizu olimpijske norme, pet, šest mjesta ispod crte. Budući da sanjkašice daju ono najbolje od sebe u razdoblju od 33. do 38. godine, vjerujem da je pred mojom sestrom sjajna karijera«, zaključila je prva hrvatska sanjkašica koja se plasirala na ZOI.