VN Rusije

Charles Leclerc poput Michaela Schumachera, osvojio je i četvrti “pole” zaredom

Kristian Sirotich

Charles Leclerc/Foto REUTERS

Charles Leclerc/Foto REUTERS



SOČI Monežanin Charles Leclerc (Ferrari) otvorit će i Veliku nagradu Rusije, što će se u nedjelju voziti na stazi u Sočiju, s najbolje startne pozicije. Četvrta je to uzastopna najbolja startna pozicija za mladog pilota koji polako postaje novi heroj Ferrarijeve momčadi i mnogobrojne navijačke vojske “propetih konjića”, što i ne čudi budući da ovakav blistav niz nisu imali još tamo od 2001. godine kada je na četiri uzastopne utrke legendarni Michael Schumacher u crvenom bolidu startao s najbolje startne pozicije. Zanimljivo, Charles Leclerc tada je bio samo tri godine star.


– Bolid je bio nevjerojatan i zaista je odličan osjećaj opet startati s najbolje pozicije. Četiri u nizu? Lijepo, ali ne zamaram se statistikom. Želim samo odvoziti najbolje što mogu – zadovoljan je bio mladi Monežanin po okončanju službenoga treninga.


Uz Leclerca u prvom će redu biti branitelj naslova Britanac Lewis Hamilton, koji je i prije sedam dana izrazio zabrinutost zbog sjajne Ferrarijeve forme. Hamilton je na stazi uspio pobijediti drugog člana crvene momčadi, Nijemca Sebastiana Vettela, što ukazuje da bi današnja utrka mogla biti zanimljiva. Uz Vettela u drugom startnom redu stajat će Nizozemac Max Verstappen, dok će Valtteri Bottas krenuti tek s pete pozicije.