SP u boćanju

Bronca za Carrollinu Bajrić i Matea Načinovića

P. N.

Carrollina Bajrić/Foto Arhiva NL

Carrollina Bajrić/Foto Arhiva NL

U preciznom izbijanju na korak do medalje ostao je Antonio Prlaguzić iz riječkog Vargona, koji je kvalifikacije završio kao peti iza predstavnika Francuske, Australije, Italije i Argentine.



RIJEKA Već drugog dana Svjetskog prvenstva u boćanju, koje se održava u Kini, podijeljen je i prvi set medalja u čijoj su dodijeli sudjelovali hrvatski par, Mateo Načinović iz Ćepića i Carrolina Bajrić iz Čavala. Oni su u polufinalu štafetnog mixa ostali prekratki protiv francuskog para za 4 punta, pa su se na kraju s 43 pogođene boće morali zadovoljiti brončanom medaljom. Francuski par je potom u finalu bio bolji od Slovenaca, oborivši pritom i svjetski rekord u ovoj disciplini s 52 pogođena punta.


Carrolina, prva osvajačica svjetske medalje za BK »Čavle ŠB«, nastupila je i u krugu, gdje se s dvije pobjede plasirala u četvrtfinale. Četvrtfinale su izborile i europske prvakinje i članice BK Labin, Nives Jelovica i Tanja Grubiša, koje su nakon pobjede protiv Ruskinja u ključnom susretu deklasirale Slovenke Pevec i Skoberne 13:3 i s nestrpljenjem očekuju ždrijeb.


Jelovica je tražila i popravak rezultata u preciznom izbijanju, gdje je trebala vrhunski rezultat, ali do njega nije stigla pa je s ukupno pogođenih 18 punata u dvije serije svoje natjecanje završila u kvalifikacijama. U pojedinačnoj konkurenciji dan je otvorila s porazom od Slovenke Polone Zule 12:10, pa je morala na popravni protiv predstavnice Perua Rosalbe Rojas što je uspješno odradila pobijedivši rezultatom 13:6. Sada je čeka baraž za ulazak u četvrtfinale protiv Peruanke France Martini.U baraž za ulazak u četvrtfinale morat će i mladi Pazinjan Filip Matijašić, koji je u paru poražen od tuniskog para, pa će prolaz morati potražiti u susretu s Marokancima. Luka Gašpar je s dvije pobjede ušao u četvrtfinale u krugu, a sjajan je bio i Karlo Šaban, koji se nakon Slovenca, uvjerljivo obračunao i s predstavnikom Francuske, pobijedivši ga 13:6, čime je ušao u četvrtfinale i najavio velike stvari.

U preciznom izbijanju na korak do medalje ostao je Antonio Prlaguzić iz riječkog Vargona, koji je kvalifikacije završio kao peti iza predstavnika Francuske, Australije, Italije i Argentine. (R. F.)