Olimpijski pobjednici

Braća Sinković u finalu Luzerna s najboljim vremenom polufinala

Hina



Martin i Valent Sinković nastavljaju s odličnim utrkama u dvojcu bez kormilara na posljednjoj regati ovogodišnjeg Svjetskog kupa u Luzernu, oni su pobijedili u svojoj polufinalnoj utrci u subotu, a ostvarili su bolji rezultat i od pobjednika druge polufinalne utrke.


Olimpijski pobjednici u dvojcu na pariće, koji u Luzernu prvi puta nastupaju u dvojcu bez na nekoj od regata Svjetskog kupa vodili su od početka utrke, te do 1500. metra stalno povećavali prednost u odnosu na konkurenciju, 500 metara prije cilja imali su četiri sekunde »viška« pa su u završnici mogli i uštedjeti energiju za nedjeljni finale. Na cilj su stigli s vremenom 6:31.00 minuta, 2.90 sekundi ispred drugih Francuza, odnosno 3.90 sekundi ispred trećih Rumunja.


U drugoj polufinalnoj utrci najbolji su bili Novozelanđani sa 6:33.07, a finale su još izborili Nizozemci (6:36.93) i Španjolci (6:38.92).Finale dvojaca na programu je u nedjelju od 10.33 sati.

Martin posljednji u polufinalu Luzerna


Hrvatski veslač Damir Martin nije se uspio plasirati u A finale regate Svjetskog kupa u Luzernu, on je u svojoj polufinalnoj utrci u subotu završio kao posljednji šesti pa će u nedjelju nastupiti u B finalu.




Olimpijski doprvak iz Rio de Janeira je nakon prvih 500 metara držao četvrto mjesto, no u drugih je 500 metara popustio, na prolazu na polovici staze već je bio uvjerljivo posljednji, s više od osam sekundi zaostatka za pretposljednjim Fincem Robertom Venom, a taj je zaostatak do cilja samo rastao. Na kraju je Martin utrku završio u vremenu 7:53.86, 41.25 sekundi iza Vena.


Prvo mjesto osvojio je Novozelanđanin Robert Manson sa 6:57.48, a u finale su se još plasirali Čeh Ondrej Synek sa 7:04.23 i Švicarac Nico Stahlberg sa 7:06.54.


Martin će tako u Luzernu u nedjelju veslati za plasman od sedmog do 12. mjesta od 9.30 sati.