Pikado

Boris Krčmar sa četiri medalje prvo ime EP-a

Hina

NL arhiva

NL arhiva

POREČ Posljednjeg dana Europskog prvenstva, koje se ovog tjedna održalo u Sportskoj dvorani Žatika u Poreču, Boris Krčmar je osvojio naslov viceprvaka Europe u pojedinačnoj konkurenciji u elitnoj disciplini 501 DO i tako sa četiri medalje potvrdio status najuspješnijeg igrača prvenstva, a Hrvatska je sa devet osvojenih medalja na najbolji način zaključila nastup na europskoj smotri na kojoj je na nastupilo oko 2.700 pikadista iz 20 europskih zemalja. U subotu je u konkurenciji čak 425 igrača u finalu bolji od Krčmara bio Max Hopp, 19-godišnja njemačka pikado senzacija, koji je kao klinac redovito osvajao sve najjače svjetske turnire u juniorskoj konkurenciji, a naslovom europskog prvaka je potvrdio da će i kao senior biti jednako uspješan.

 Krčmar je najvrijednije zlato uzeo kao član naše muške reprezentacije, a još dva naslova europskog prvaka je osvojio u disciplini Cricket te u parovima s Alanom Ljubićem. Tako je 36-godišnji Zagrepčanin potvrdio zvjezdani status koji ima u svijetu elektroničkog pikada.


»Potpuno sam slomljen i iscrpljen, u ovih tjedan dana u dvorani sam u prosjeku provodio po 12 sati. Tri osvojena zlata i jedno srebro vrhunski su rezultat s obzirom na konkurenciju koja je ovdje bila, a naravno da mi je najdraži naslov europskog prvaka s reprezentacijom. Posebno mi je draga titulu koju sam osvojio u Cricketu jer je na taj dan kćerka Lara imala 4. rođendan pa sam je posvetio njoj« rekao je Krčmar.


 Od ostalih naših igrača najuspješniji su bili Ivica Cavrić iz Velike Gorice koji je bio peti, dok su na diobi devetog mjesta završili njegov suigrač iz reprezentacije, Sisčanin Ivica Vuletić, te najugodnije iznenađenje, mladi Romeo Grbavac iz Makarske koji je tako tituli europskog prvaka osvojenoj s ekipom Split Londra dodao još jedan vrijedan rezultat.




 U konkureniji dama naslovom europske prvakinje okitila se Mađarica Klaudia Horvath, dok su od naših djevojaka najuspješnije bile Vlatka Lešić i Martina Maglica na diobi devetog mjesta.


 Tako je zaključeno EP na kojemu je Hrvatska bila najuspješnija nacija jer su među devet osvojenih medalja čak šest zlata. Daleko su najvredniji naslovi europskih prvaka muške i ženske reprezentacije na Kupu nacija, a posebno isticanje zaslužuje i klupsko prvenstvo Europe na kojemu su dvije splitske ekipe, Split Londra i Dioklecijan, igrale u finalu.


 Najljepša priča bilo je osvajanje zlata ženske reprezentacije koja je u Poreč došla u pomlađenom sastavu te s dvije 20-godišnjakinje u sastavu iznenadila sve i pobijedila Njemice, Čehinje i Ruskinje koje su apsolutno dominirale ženskom pikado scenom u posljednjih desetak godina. Uz već spomenutu Lešić i Maglicu ovaj fantastični uspjeh ostvarile su Ivana Tadić, Marina Maglica, Josipa Krželj i Olja Pavlović. Tako su naša ženska reprezentacija vratila na pobjedničko postolje nakon 2004. godine.