Financijska injekcija

Boksački klub Rijeka može kao nekada postati najbolji u Hrvatskoj

Igor Duvnjak

Boksači i vodstvo Rijeke na okupu/Foto M. GRACIN

Boksači i vodstvo Rijeke na okupu/Foto M. GRACIN

Od ovih momaka na raspolaganju očekujem da Rijeka opet ima najbolju ekipu kao što ju je imala nekada, da osvojimo ekipno državno prvenstvo. Isto tako, da u reprezentaciji imamo čim više boksača - kaže trener Kristijan Hodak



RIJEKA Boksački klub Rijeka se budi iz razdoblja letargije, želi povratak na staze stare slave. Na tom putu je važan i ulazak u klub Daniela Kalmara, izvršnog sportskog direktora i ujedno sponzora riječkih boksača s kojim su se družili predsjednik Ante Vičević, trener Kristijan Hodak, njegov asistent Vlado Babić te sami boksači na čelu s prvim imenom riječkog ringa Matejom Uremovićem.


– Klub smo bogate tradicije od 1974. godine. Od ove godine na čelu ekipe je novi trener Kristijan Hodak. Dobili smo vjetar u leđa, klub je na jako dobrom putu za ostvarenje vrhunskih rezultata na državnim prvenstvima i na međunarodnoj sceni – podsjetio je Ante Vičević. – Nakon klupske Skupštine prvi put imamo izvršnog sportskog direktora, to je Daniel Kalmar. Pomaže nam puno, prati nas financijski. Dečki sada imaju maksimalno dobre uvjete za trening, rade dva puta dnevno. Možemo ih financijski pratiti za sudjelovanje na svim natjecanjima. Čeka nas niz natjecanja, od skorašnjeg državnog prvenstva za mlađe dobne skupine, nastupit ćemo sa šest boksača. Matej Uremović pak ide na međunarodni turnir u Rusiju. U reprezentaciji osim njega je Durim Oraca, priključit će se i Besnik Oraca te Nino Knežević.


Daniel Kalmar je od itekakve pomoći klubu u željama Rijeke za povratak na nekadašnje pozicije.




– Dugogodišnji sam poznanik i prijatelj, kako Ante Vičevića, tako i Kristijana Hodaka. Pozvali su me da im se pridružim i pomognem koliko mogu. To sam prihvatio i kao izvršni sportski direktor kluba od ove godine, potrudit ću se pomoći kako bi dečki imali sve potrebno za sudjelovanje na natjecanjima, da bi mogli trenirati, osigurati sve što im je potrebno sa financijske strane – poručio je Daniel Kalmar.


Trener Kristijan Hodak se već istaknuo rezultatima po dolasku u Rijeku, jučer je najavio zapažene rezultate.


– Naravno da očekujem dobre rezultate. Sada imamo sve preduvjete da nešto ostvarimo. Daniel je tu bitan faktor da dečkima omogućimo neke osnovne stvari. Recimo, da možemo otići do Italije, Slovenije, nastupiti na turnirima, na mečevima ili ići na spariranje tijekom priprema. Od ovih momaka na raspolaganju očekujem da Rijeka opet ima najbolju ekipu kao što ju je imala nekada, da osvojimo ekipno državno prvenstvo. Isto tako, da u reprezentaciji imamo čim više boksača. Siguran sam da ćemo to napraviti, ako ne ove, onda svakako iduće godine. Mateja Uremovića prvo očekuje Europsko prvenstvo do 22 godine. Nakon toga izlazimo na državno prvenstvo s jako dobrom ekipom od osam, devet boksača, svi su kandidati za najsjajnije medalje. Potom su Europske igre nakon čega Uremović ima Svjetsko prvenstvo, što je ujedno kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre. Raspored je izuzetno gust, svaka pomoć je jako dobro došla. Zato je prijatelj kluba Daniel Kalmar jako bitan, uz njega i vodstvo kluba ostvarit ćemo zapažene rezultate – poručio je Hodak.