Rodni kraj

Zračna luka u Madeiri nosi ime Cristiana Ronalda

Hina

REUTERS

REUTERS

Vidjeti da zračna luka nosi moje ime je posebno. Svi znaju da se ponosim svojim korijenima, izjavio je 32-godišnji Ronaldo



Zračna luka u Madeiri, gdje je rođen jedan od najboljih svjetskih nogometaša Cristiano Ronaldo, preimenovana je u srijedu u čast četverostrukog osvajača Zlatne lopte i kapetana portugalske reprezentacije koja je prošle godine osvojila naslov europskog prvaka.


»Vidjeti da zračna luka nosi moje ime je posebno. Svi znaju da se ponosim svojim korijenima«, izjavio je 32-godišnji Ronaldo na svečanosti koja je održana u nazočnosti predsjednika Portugala Marcela Rebelo de Souse i premijera Antonia Coste.


»Nisam to tražio, ali nisam licemjeran i priznajem da mi je to čast i da sam sretan zbog toga«, kazao je napadač Real Madrida.




U srpnju prošle godine, nešto manje od dva tjedna nakon pobjede Selecçaa na Euru 2016., predsjednik regionalne vlade arhipelaga Madeire Miguel Albuquerque je objavio da će zračna luka, kroz koju je 2016. godine prošlo 3,1 milijuna putnika, nositi ime Cristiana Ronalda.


U Ronaldovom rodnom gradu Funchalu već postoji muzej podignut njemu u čast i brončani kip s njegovim likom.


Portugalac nije jedini čije ime nosi neka zračna luka. Aerodorom u Belfastu je 2006. preimenovan u čast Georgea Besta, Ronaldovog prethodnika među legendama koji je nosio dres s brojem 7 u Manchester Unitedu i koji je preminuo sa 59 godina.


Ronaldo je u utorak s portugalskom reprezentacijom odigrao prijateljsku utakmicu protiv Švedske koju su izgubili sa 3-2 iako je on bio strijelac prvog pogotka za europske prvake. S tim golom koji je 71. kojeg je zabio u dresu reprezentacije, Ronaldo se izjednačio s Nijemcem Miroslavom Kloseom na vrhu ljestvice najboljih europskih strijelaca za reprezentaciju na kojoj je i dalje prvi Mađar Ferenc Puskas sa 84 gola.