Derbi u Osijeku

Zoran Zekić: Unatoč svim odlascima, Rijeka nije slabije nego prije

Dalibor Keler

Zoran Zekić, Foto: D. ŠKOMRLJ

Zoran Zekić, Foto: D. ŠKOMRLJ

Trener Osijeka neće moći računati na najvažnije pojačanje Gorana Milovića, jer sva potrebna dokumentacija za registraciju ni je stigla na vrijeme



Nogometaše Osijeka nakon poraza na proljetnoj premijeri protiv Dinama sutra ne očekuje ništa lakši zadatak, u Gradski vrt dolazi Rijeka. Glavno je pitanje kakve je posljedice na momčad ostavilo to stradanje protiv Zagrepčana i može li taj loš start pokrenuti bijelo-plave u toj mjeri da se protiv Rijeke vrate na pobjedničku stazu.


Jesenas su nakon dugo vremena uspjeli pobijediti Riječane, i to dva puta. Međutim, koliko znače te »prošlosvršene« priče, vidjelo se protiv Dinama, koji je protutnjao Gradskim vrtom. Od starih zasluga ne može se živjeti, posebno u sportu. Po proljetnom startu teško je suditi tko će sutra biti u prednosti.


Osijek je imao izrazito loš dan protiv Dinama, a Rijeka je rutinski odradila posao protiv Istre 1961, koja je kasnila s pripremama, momčad slagala navrat-nanos pa se i nije mogla Riječanima suprotstaviti na pravi način. Zato nije pogrešno reći da će tek ovaj ogled pokazati pravi odnos snaga Osijeka i Rijeke.




Zoran Zekić neće moći računati na najvažnije pojačanje Gorana Milovića, jer sva potrebna dokumentacija za registraciju ni je stigla na vrijeme. S druge strane, na Rujevici je bila živa željeznička postaja. Osam igrača napustilo je Rijeku, a isto toliko ih je stiglo u njezinu svlačionicu. Velik promet pa je jasno da Matjaž Kek nije imao sve vrijeme ovog svijeta za uigravanje momčadi.


– Slažem se da su izgubili neke važne igrače, ali doveli su odgovarajuće zamjene. Ne mislim da će Rijeka biti slabija nego jesenas. Ipak, mene više zanima što ćemo mi biti spremni ponuditi bolje u odnosu prema susretu s Dinamom – kaže Zoran Zekić, trener nogometaša Osijeka.