Kopićev nasljednik

Zoran Vulić i peti put za kormilom Hajduka

P. N.

Zoran Vulić i Robert Jarni/I. ČAGALJ/PIXSELL

Zoran Vulić i Robert Jarni/I. ČAGALJ/PIXSELL



SPLIT Zoran Vulić naslijedit će Željka Kopića na mjestu trenera Hajduka! Čeka se još samo formalna potvrda, imenovanje Nadzornog odbora, koje bi moglo uslijediti u iduća 24 sata. Predsjednik Jasmin Huljaj nakon višednevne potrage odlučio se domaće, provjereno trenersko riješenje. Vulić je zaslužni igrač Hajduka, ali i trener koji je u nekoliko navrata vodio bijele. Posljednji put 2007. godine.


Vulić je prvi put sjeo na Hajdukovu klupu u sezoni 1997./98., no ubrzo otišao. Isto se dogodilo i u sezoni 2000./01. kada je osvojio naslov prvaka prekinuvši petogodišnji dominaciju Croatije. Ubrzo se vratio pa je prvo osvojio drugo mjesto i Kup u sezoni 2002/03., a onda otišao iz kluba nekoliko kola prije kraja da bi njegov nasljednik Petar Nadoveza stigao do titule. Četvrti put sjeo je na klupu 2007. godine došavši s pozicije šefa škole. Vulić je odlično krenuo sa sedam pobjeda, ali je na proljeće odstupio nakon kritika zbog slabe igre i neslaganja s dijelom igrača. 


U karijeri je vodio i Segestu, Split, Rijeku, Istru 1961, ruskog prvoligaša Luč-Energije NK Istra 1961, moldavski Šerif, kazahstansku Atyrau, a zadnji angažman mu je bio na klupi grčkog Apollona koji je napustio prošle godine.