Očekuje teže uvjete

Zlatko Dalić o promjenama za Wales: “Poradit ćemo na stilu igre, ali bez kalkulacija. Cilj je pobjeda”

Portal Novilist.hr

Zlatko Dalić za Wales najavljuje promjene u sastavu/Foto REUTERS

Zlatko Dalić za Wales najavljuje promjene u sastavu/Foto REUTERS

Nismo se dogovorili popustiti u drugom dijelu, no igrači su ipak malo 'pustili nogu s gasa'. Možda smo trebali postići još koji pogodak s igračem više, no nema zamjerki niti negativnosti



SPLIT Hrvatska je nakon pobjede protiv Mađarske u sjajnoj poljudskoj atmosferi došla na korak do Europskog prvenstva. Izbornik Zlatko Dalić ponovno se obratio medijima komentirajući zadnju utakmicu, ali i kako bi najavio nedjeljni ogled protiv Walesa u kojemu Hrvatska može i teoretski osigurati plasman na Euro.


– Utakmica je bila sjajna, a iako će se mađarski izbornik imati pravo ljutiti, oni su igrali onoliko koliko smo im mi dopustili. Griješili su zbog našeg pritiska, i to njihovi iskusni, kvalitetni stoperi. Bili smo dobri u prvom dijelu, držali posjed lopte i možemo govoriti o istom načinu igre kao protiv Slovačke. Nismo se dogovorili popustiti u drugom dijelu, no igrači su ipak malo ‘pustili nogu s gasa’. Možda smo trebali postići još koji pogodak s igračem više, no nema zamjerki niti negativnosti. Uspjeli smo se malo sačuvati i zaista me veseli što nastavljamo niz dobrih igara. Dobio sam brojne čestitke, i na kraju svi moramo biti sretni i ponosni, bila je to veličanstvena noć hrvatskog nogometa – zadovoljan je izbornik Dalić dan poslije utakmice.


Atmosfera je na splitskom Poljudu bila veličanstvena, bez ijednog incidenta kojih su se pribojavali organizatori. – Bilo je poput koncerta, mi igramo, a ljudi pjevaju. Uživao sam sjedeći na klupi, bio sam posebno miran vjerujući da će sve biti dobro. Igrači su znali što rade, publika ih je nosila kada je trebalo. Naježili su se i pri povratku u svlačionicu. Srećom, nismo izgorili u takvom ambijentu, kao što se nekada zna dogoditi. Naravno da sam emotivno doživio skandiranje, ponosan sam i sretan, tada znate da ste nešto i napravili u životu. Hvala navijačima na podršci. Ne može se ponoviti onaj doček, no treba čuvati te emocije do Europskog prvenstva, a o tome ćemo kad se plasiramo.




Dalić se osvrnuo na utakmicu protiv Walesa u kojoj zbog kartona neće biti Brozovića, a upitan je i Badelj.


– U Walesu će nam zbog suspenzije nedostajati Brozovićevi pretrčani kilometri te ćemo tražiti novo rješenje. Pripremit ćemo analizu utakmice Slovačke i Walesa jer nas čeka drugačija utakmica, u kojoj će Wales morati napadati, srljati, tražiti pobjedu pred svojom publikom, a vjerojatno ćemo stati u blok i čekati njihove propuste. Sigurno ćemo zaigrati s dvojicom ili trojicom novih igrača. Badelj je nažalost doputovao na okupljanje ozlijeđen i nad njime još stoji upitnik, makar je on logična zamjena za Brozovića. Drago mi je da Bradarić ima minutažu u Hajduku. Nećemo mijenjati mnogo, ali poradit ćemo i na stilu igre – kazao je Dalić dodavši kako u nedjelju neće ući u utakmicu kalkulirajući, već je cilj pobijediti i tako odmah osigurati plasman na Euro. Jedini problem je što ih u Cardiffu čekaju teži uvjeti.


– Kiša im pada već dulje vrijeme, a igramo već u nedjelju, što nije humano. Nije ni čudo što su igrači često ozlijeđeni. Nadam se da se nismo previše potrošili protiv Mađarske, pogotovo zato što nisu svi igrali do kraja, ali očekujem od igrača da mi sami kažu ako nisu u idealnom stanju.


Na kraju je izbornik još jednom pohvalio atmosferu u Splitu te najavio ponovni dolazak reprezentacije. – Doći ćemo čim bude prva prigoda. Ova je utakmica je pokazala da moramo opet igrati u Splitu, da je bio nepravedno zapostavljen. Svi smo uživali u zajedništvu i sinergiji. Sve dok sam na ovoj poziciji, trudit ću se da se vratimo. Za odlučujuće utakmice treba tražiti najbolje uvjete.