Zlatko Dalić nakon Tunisa: Osjećaju se grč, strah i nervoza. Treba nam strpljenja

Hina

snimio Davor Kovačević

snimio Davor Kovačević

 "Teško je bilo napraviti nešto poslije Walesa, naći motiv, pogotovo protiv Tunisa koji čeka Afrički kup nacija. nam da nakon poraza idu kritike, ali ja nemam nikakvih kritika. Izgubili smo i idemo dalje. Trebamo se odmoriti i pripremiti za nastavak kvalifikacija."



VARAŽDIN – Nikad nije lijepo izgubiti utakmicu, ostaje gorak okus, ali što je – tu je, kazao je izbornik hrvatske nogometne reprezentacija Zlatko Dalić nakon poraza svjetskih doprvaka od Tunisa (1-2) u prijateljskom susretu igranom u Varaždinu.


Tunis je poveo u 16. minuti golom Anicea Badrija, izjednačio je Bruno Petković u 47. minuti, a pobjedu gostima donio je Naim Sliti iz jedanaesterca u 70. minuti.


“Nismo dobro krenuli, igra s tri igrača u zadnjoj liniji nije funkcionirala, ali bila je to utakmica u kojoj sam želio isprobati neke stvari,” kazao je Dalić dodavši: “Teško je bilo napraviti nešto poslije Walesa, naći motiv, pogotovo protiv Tunisa koji čeka Afrički kup nacija. nam da nakon poraza idu kritike, ali ja nemam nikakvih kritika. Izgubili smo i idemo dalje. Trebamo se odmoriti i pripremiti za nastavak kvalifikacija.”




Osvrnuo se i na igru mlađih igrača.


“Mladi igrači su tu, dolaze, ali treba im još utakmica. Osjećaju se grč, strah i nervoza, no ovakve utakmice upravo tome i služe. Treba strpljenja.”


Hrvatski strateg je naglasio kako je igra bila daleko bolja u nastavku susreta,


“U drugom dijelu je bilo bolje ali onda smo skrivili jedanaesterca. Međutim, ono što svakako moramo popraviti je igra protiv kontranapada. Tunisam nam je pokazao da nismi dobro stajali, curilo je na sve strane,” poručio je Dalić


Bio je to prvi poraz hrvatske vrste u Varaždinu.


“Moralo se i to jednom dogoditi,” kazao je izbornik naglasivši: “lijepo je bilo doći u svoj grad, u svoj Varaždin, i osjetiti kako nas navijači bodre. Na kraju su, nažalost, i pokisli”.


Bila je to posljednja utakmica svjetskih doprvaka ove sezone nakon koje većina reprezentativaca odlazi na zasluženi odmor. Jedino se Filip Benković, Alen Halilović, Josip Brekalo i Nikola Vlašić vraćaju u U-21 reprezentaciji kojoj slijedi nastup na europskom U21 prvenstvu.