Otvoreni trening

Zlatko Dalić i Luka Modrić raspametili solidno ispunjenu Rujevicu

Ivan Volarić

Trening pred punim zapadom/V. KARUZA

Trening pred punim zapadom/V. KARUZA



RIJEKA Prošlo je već 19 sati, a na prilazima trening centru HNK Rijeke na Rujevici vladala je gužva na prometnicama kao da se igra prvoligaški derbi. Ne, nisu se na rujevičkom travnjaku sučelili nogometaši Rijeke i Dinama ili Hajduka već su otvoreni trening održali najbolji hrvatski nogometaši koje je malo dijelilo da postanu i najboljom nogometnom reprezentacijom na svijetu. Zapadna tribina pucala je “po šavovima”, a mnogi navijači su još dolazili. Dakle, tri do četiri tisuće navijača, mnoštvo djece i obitelji došlo je vidjeti izbornika Zlatka Dalića, Luku Modrića i ostale junake iz Rusije na otvorenom treningu reprezentacije Hrvatske na Rujevici. Kolega Robert Ferlin nije se trebao truditi posebno animirati publiku, emocije i dobra vibra prštali su na sve strane, a posebno nakon što se mikrofona prihvatio izbornik i podsjetio sve nazočne da je nekada bio trener Rijeke.



– Pobjeda od 4:0 protiv Hajduka jedna je od najboljih u mojoj karijeri – rekao je Zlatko Dalić koji se na klupi riječkoga prvoligaša zadržao jednu sezonu.





Očekivano, ovaj trening imamo je riječkih štih. S posebnim ovacijama dočekan je Andrej Kramarić, pa Matej Mitrović, Simon Sluga, a onda i donedavni kapetan Rijeke Filip Bradarić. Nije Ferlin zaboravio ni na nekadašnjeg ekonoma Rijeke, najtrofejnijeg Grobničana – Mladena Pilčića. Prema očekivanjima posebno oduševljenje izazvao je izlazak kapetana kockastih Luke Modrića. Sjajna večer na Rujevici, koja je pokazala da je prava šteta što će se protiv Engleza igrati pred zatvorenim tribinama. Trening je promatrao i Damir Mišković, predsjednik Rijeke i dopredsjednik HNS-a, u društvu s Marijanom Kustićem, članom IO-a HNS-a.