Najavljuje nove pohode

Zlatan Ibrahimović: “Želio bih se vratiti u Italiju, dobiti novo iskustvo. Milan? Oni su katastrofa”

Katarina Blažević

Zlatan Ibrahimović/Foto USA TODAY Sports

Zlatan Ibrahimović/Foto USA TODAY Sports

U svojoj 38. godini Ibra je još uvijek spreman igrati u najjačim nogometnim ligama, a kaže da je u Italiji doživio nezaboravne trenutke



– Ako se vratim u Italiju, želim ići u ekipu kojoj je cilj osvajanje prvenstva. Nisam životinja u zoološkom vrtu koju ljudi idu samo vidjeti, još uvijek mogu postići dvadesetak golova u sezoni – optimistično je najavio svoje planove za budućnost Zlatan Ibrahimović u razgovoru za talijansku Gazzettu dello Sport.


Napadača Los Angeles Galaxyja uskoro očekuje doigravanje u MLS-u, nakon čega mu s  Amerikancima istječe ugovor te će u prosincu postati slobodan igrač. U svojoj 38. godini Ibra je još uvijek spreman igrati u najjačim nogometnim ligama, a kaže da je u Italiji doživio nezaboravne trenutke.


– Nakon što sam pogledao posljednji dokumentarac o Maradoni, možda bih želio isprobati i iskustvo u Napulju, ponoviti ono što je učinio Diego. Sa mnom bi San Paolo uvijek bio pun, a Ancelotti je odličan. Ipak, konačna odluka ovisit će o različitim aspektima – kaže Zlatan za talijanske novine, a osim Ancelottija spomenuo je i dvojicu trenera koji su ostavili velik trag u njegovoj karijeri – u dobrom i lošem kontekstu.




– Još uvijek smatram da je Mourinho imao velikog utjecaja na moju nevjerojatnu karijeru. On je još uvijek “Special One”, nadam se da će se uskoro vratiti na klupu, a siguran sam da će opet pobjeđivati. Guardiola? Nikada se nismo sukobili, ali to je samo zahvaljujući njemu. Kada smo se vidjeli zadnji put, on se sakrio. Čekao je da prođem i izađem iz svlačionice. Kao trener je fenomen, ali kao čovjek…


Između ostalog, Ibra se osvrnuo i na svoj bivši klub Milan za kojega smatra da je – katastrofa.


– Ovaj Milan nije onaj u kojega se zaljubilo tisuće obožavatelja u Italiji i svijetu. Milan je katastrofa – mnogo riječi, a malo akcije. Maldini mi je kao igrač bio među omiljenima, a kao menadžeru mu ne mogu suditi. Svakako nema lagan zadatak, mora se nositi s ograničenim resursima. – kaže Ibrahimović najavljujući kao favorita za osvajanje “scudetta” Juventus.


– Juve je favorit za osvajanje talijanskog prvenstva, ali u Ligi prvaka je drugačija stvar i pobjeda ne ovisi o potencijalu. Tu je savršen primjer PSG koji je nadmoćan nad mnogim ekipama, ali u Europi imaju problema.


Motivirani Ibrahimović zabio je 30 golova u MLS-u ove sezone, a iako je u godinama kada njegove kolege završavaju igračku karijeru, on se ne predaje i najavljuje nove pohode na europske titule. Osim Italije, ovoga ljeta najavljivao je i mogući povratak u Manchester United.