Trener Reala

Zidane nakon što je izborio finale: ‘Nisam bio zabrinut, čak ni kada je Atletico poveo 2-0’

Hina

Zinedine Zidane/Foto: Reuters

Zinedine Zidane/Foto: Reuters



Trener nogometaša Reala iz Madrida Zinedine Zidane rekao je kako nije bio zabrinut u 16. minuti kada je Atletico poveo sa 2-0 u uzvratnom susretu polufinala Lige prvaka, dok je trener domaćeg sastava Diego Simeone istaknuo kako je primljeni gol za 2-1 u 42. minuti prelomio utakmicu.


»Imali smo problema na početku, zabili su nam rano dva gola, no nije bilo razloga za brigu. Znali smo da ćemo imati prilike za pogodak«, izjavio je Zidane na konferenciji za medije.


U 42. minuti je Isco Alarcon smanjio na 2-1 nakon dodavanja Karima Benzeme i tako nakon pobjede od 3-0 u prvoj utakmici otvorio vrata finala.




»Taj gol nam je nanio puno štete«, rekao je Simeone.


»Dobro smo bili otvorili utakmicu, doista smo vjerovali da možemo proći, te smo bili blizu«.


No Real Madrid je zabio gol i u svojoj 61. utakmici zaredom a Zidane napominje da je to zasluga svih njegovih igrača.


»Posebno jer su igrači naporno radili da dođemo do ovoga, prolaz je zaslužen. Sretni smo što smo drugu godinu zaredom u finalu, a sada ćemo imati vremena pripremiti se za finalnu utakmicu«, izjavio je Zidane.


»Sigurno da oni koji su igrali manje nisu zadovoljni no meni su svi jednako bitni. Ovdje su igrači koji bi igrali u bilo kojem klubu«, dodao je.


I Diego Simeone imao je samo riječi hvale za svoje igrače.


»Bila je ovo fantastična utakmica, šteta što ne možemo klonirati igrače poput Gabija Fernadeza i Diega Godina, oni daju život klubu«, rekao je Simeone.


»Ponosan sam na sve svoje igrače. Možda se čini da smo se izjednačili s Real Madridom i Barcelonom no da bi smo to doista i postigli, još uvijek je potreban veliki korak. Nadam se da ćemo ga jednog dana učiniti«, zaključio je trener Atletica.