Odgovor Mamiću

Za naš Dinamo: Jedino što želimo su demokratski izbori

Hina

Bivši Dinamovi kapetani odbili su komentirati izjave izvršnog predsjednika Dinama Zdravka Mamića koji ih je u ponedjeljak na konferenciji za novinare optužio kako se zalažu za »uličnu demokraciju«



ZAGREB – Četiri bivša kapetana zagrebačkog Dinama i bivši hrvatski nogometni reprezentativci Dario Šimić, Tomo Šokota, Silvio Marić i Igor Bišćan, koji kroz inicijativu »Za naš Dinamo« žele promjene u vođenju hrvatskog prvaka, naglasili su kako jedino što žele jesu demokratski izbori.


Šimić, Šokota, Marić i Bišćan naglasili su kako pokušavaju uvesti pravilo prema kojemu bi svi članovi kluba imali pravo glasa u svim budućim izborima za upravu Dinama, te ako na takvim izborima pobijedi sadašnja garnitura, oni će joj »od srca čestitati«.


»Osjećamo kako imamo podršku medija i kako naš glas dopire do građana. U dva tjedna smo objasnili široj javnosti koja su dva najveća problema. Prvi, da se ne poštuje Zakon o udrugama, a drugi je transparentnost, odnosno ne davanje na uvid članovima kluba podataka o poslovanju kluba. Nismo sami, navijači su uz nas i bez njih ova akcija ne bi bila moguća. Mi nismo za rušenje, nego za stvaranje Dinama po uzoru na europske klubove koji imaju članski model«, rekao je Šimić.




»Mi ne predstavljamo sebe, nego inicijativu, jedno poštenije mišljenje. Tko je zadovoljan time da se ne poštuju zakoni, da nema navijača, da jedan čovjek gospodari klubom i cijelim hrvatskim nogometom? Gdje je tu demokracija? Zašto ne znamo nikakve podatke o poslovanju kluba?«, rekao je Bišćan, a na pitanje stoji li iza inicijative »Zajedno za Dinamo« SDP odgovorio je:


»To je jeftin pokušaj da se skrene pažnja s nepoštivanja zakona, prava članova i građana grada Zagreba koji imaju pravo znati gdje ide njihov novac«.


Šokota i Marić iskazali su zadovoljstvo dosadašnjim reakcijama Dinamovih navijača na akcije koje je poduzela njihova inicijativa.


»U klubu bi sigurno htjeli da imaju ono što smo mi imali na Jarunu i to njih jako boli«, rekao je Šokota.


»Dobili smo podršku od svih ljudi koji razmišljaju demokratski, ne samo od Dinamovih navijača«, naglasio je Marić.


Bivši Dinamovi kapetani odbili su komentirati izjave izvršnog predsjednika Dinama Zdravka Mamića koji ih je u ponedjeljak na konferenciji za novinare optužio kako se zalažu za »uličnu demokraciju«.