Izbornik Hrvatske

ZLATKO DALIĆ PRIJE PERUA ‘Pobjeda bi nam itekako dobro došla zbog samopouzdanja’

Hina

Reuters

Reuters



Hrvatski izbornik Zlatko Dalić izjavio je na konferenciji za novinare u četvrtak uoči prijateljske utakmice protiv Perua da je osnovni cilj tog susreta kao i susreta protiv Meksika priprema igre i prikupljanje iskustva za Svjetsko prvenstvo u Rusiji. 


»Osnovni nam je cilj pripremiti svoju igru i dati priliku svim igračima. Ključno nam je kako ćemo mi izgledati, a pobjeda bi nam bila važna za samopouzdanje«, rekao je hrvatski izbornik Zlatko Dalić uoči utakmice koju Vatreni igraju večeras u 1,30 sati po hrvatskom vremenu na stadionu Hard Rock u Miamiju. Četiri dana poslije slijedi ogled s Meksikancima u Dallasu.


»Igrat ćemo protiv Perua kao i u tri prijašnje utakmice, u sustavu 4-2-3-1. Razmišljao sam o tome, ali nemamo mnogo vremena. Međutim, dobro je što smo ovdje i što igramo protiv Južnoamerikanaca. Tražio sam snažne suparnike, dobio sam ih, i nadam se dobrom iskustvu u ove dvije utakmice«, dodao je Dalić.




»Želimo se testirati na sudionicima Svjetskog prvenstva koji igraju slično Argentini, jednom od favorita za naslov svjetskog prvaka. Peru je prošle godine primio samo sedam pogodaka, igraju dobru obranu, a dobro poznajem i Farfanove kvalitete. Rado bih ih opet susreo i u drugom krugu Svjetskog prvenstva, zašto ne«, dodao je Dalić.


Ipak, izborniku će upravo Vatreni biti u prvom planu, bez obzira na suparničke slabosti i vrline.


»Imamo izvrsne igrače, koji igraju u najboljim europskim klubovima. Došao sam u teškoj situaciji, a sada želimo ostvariti svoje snove, pri čemu nam je prvi cilj proći skupinu. Imam puno povjerenje u svoje igrače, a oni mi kvalitetno odgovaraju. Mala smo zemlja, ali od nogometa imamo velika očekivanja«, zaključio je Dalić.