Uoči susreta s Walesom

ZLATKO DALIĆ Moramo prodrmati ekipu, Rakitić otpao zbog bolova

Hina

Foto Marin Tironi/PIXSELL

Foto Marin Tironi/PIXSELL

»Nakon razgovora s Ivanom donijeli smo zajedničku odluku da on preskoči ovu reprezentativnu akciju, jer u zadnje vrijeme ima problema sa zadnjom ložom, odnosno mišićem i ne bi bio spreman za utakmicu protiv Walesa,« rekao je Dalić na konferenciji za novinar u splitskom hotel Le Meridien lav



SPLIT Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić poručio je u srijedu kako se »Vatreni» moraju prodrmati za ogled protiv Walesa u kvalifikacijama za EP 2020. godine, dodavši kako Ivan Rakitić propušta ovu reprezentativnu akciju zbog bolova u mišiću.


»Nakon razgovora s Ivanom donijeli smo zajedničku odluku da on preskoči ovu reprezentativnu akciju, jer u zadnje vrijeme ima problema sa zadnjom ložom, odnosno mišićem i ne bi bio spreman za utakmicu protiv Walesa,« rekao je Dalić na konferenciji za novinar u splitskom hotel Le Meridien lav.


Dalić je kao potencijalne zamjene za Rakitića spomenuo Matea Kovačića, Nikolu Vlašića i Marija Pašalića, a naglasio je i važnost Luke Modrića posebice u situaciji kad je Rakitić odsutan.




»Luka nam treba pogotovo sad kad nema Rakitića. On je naš kapetan, vođa i motor ekipe i od njega očekujem puno, no Luka je za reprezentaciju uvijek davao sve od sebe,« kazao je Dalić.


Izbornik je više puta istaknuo kako vjeruje u našu momčad, bez obzira tko će igrati, ali i kazao kako mi nakon gubitka tri boda protiv Mađarske više nemamo pravo na kiks.


»Moramo uzeti tri boda protiv Walesa, to je važno, a ne ljepota i stil,« dodao je.


Naglasio je i kako igrači u svojim glavama moraju shvatiti da smo mi doprvaci svijeta i da su druge reprezentacije motivirane u igri protiv Hrvatske.


»Mislim da moramo prodrmati ekipu tako da shvatimo kako nemamo puno vremena te moramo u igri biti kompaktniji, agresivniji i čvršći. Mi smo kvalitetnija momčad i favoriti smo protiv Walesa ali to moramo pokazati i na terenu,« kazao je Dalić.


Izbornik je istaknuo kako je do kraja kvalifikacija ostalo još šest utakmica i da će Hrvatskoj za plasman na EURO 2020. trebati 14 ili 15 bodova, te nam preostaje, kako se izrazio, »uhvatiti tih 11 ili 12 bodova.«


»Moramo popraviti igru kakvu smo pružili protiv Azerbajdžana, a posebice protiv Mađarske jer na takav način nećemo dohvatiti tih 11 ili 12. bodova,« poručio je Dalić.


Odgovarajući na novinarska pitanja Dalić je kazao kako naša reprezentacija ima poteškoća u defenzivnom skoku nakon prekida te smo na takav način, otkako je on izbornik, primili čak 14 golova.


»Moramo to popraviti, trebat će nam disciplina u skoku jer je Wales opasan u igri iz prekida,« naglasio je izbornik.


Dalić smatra kako će glavna opasnost po Hrvatsku bit će polukontre i kontre Walesa te njihovi brzi igrači Bale i James. Upozorio je kako Hrvatska mora paziti da ne gubi loptu u pojedu jer Wales u takvim situacijama ima brzu tranziciju igre i opasan je.


Što se tiče igranja utakmica reprezentacije na Poljudu, Dalić je kazao kako on i igrači to žele ali oni ne donese odluku o tomu.


Za prijateljsku utakmicu NK Omiš – Hrvatska, koja će se igrati u Omišu 31. svibnja, Dalić je rekao kako će to biti »praznik nogometa.«