E skupina

”ZIHERAŠKA” IGRA IM SE OSVETILA Još jedan favorit kiksao: Remi Brazila i Švicarske

Hina

Reuters

Reuters



 U susretu 1. kola E skupine Svjetskoga prvenstva nogometaši Brazila i Švicarske su u nedjelju u Rostovu odigrali 1-1 (1-0).


Prvu prigodu na utakmici imali su Švicarci, u 3. minuti Shaqiri je proigrao Džemailija, koji iz lijepe situacije loše puca. Brazil je zaprijetio u 12. minuti. Neymar je uz korner-liniju »zakuhao« situaciju te je uposlio Paulinha, koji sa pet metara puca pored gola.


No, Brazil i »bez igre« uspijeva povesti. U 20. minuti Coutinho je odlično plasiranim udarcem sa 18 metara pogodio mrežu.




Nakon vodstva Brazilci su prepustili inicijativu Švicarskoj, a »ziheraška« igra im se osvetila početkom drugog poluvremena, odnosno u 50. minuti. Shaqiri je odlično izveo korner, a Steven Zuber glavom trese mrežu.


Izjednačujući gol Švicaraca »upalio je alarm« kod Brazila, no peterostruki svjetski prvaci djelovali su neuvjerljivo. U 70. minuti volej Coutinha sa 13 metara iskosa otišao je pored gola, a u 88. Neymar puca glavom ravno u vratara Sommera.


U sudačkoj nadoknadi (90+1) prvo je Firmino pucao glavom, ali odlično brani Sommer. Odmah nakon toga Miranda je iz dobre situacije raspalio pored gola. I na kraju (90+6) nakon gužve u kaznenom prostoru udarac Renata Augusta uspio je blokirati Schaer.


Nakon kiksa Argentine i Njemačke na startu SP-a, pridružili su im se i nogometaši Brazila, koji važe za najvećeg favorita.


Ranije je u ovoj skupini Srbija u Samari pobijedila Kostariku sa 1-0 golom Aleksandra Kolarova iz slobodnog udarca u 56. minuti. U 2. kolu 22. lipnja igraju Brazil – Kostarika, te Švicarska – Srbija.


BRAZIL – ŠVICARSKA 1-1


BRAZIL: Alisson, Danilo, Thiago Silva, Miranda, Marcelo, Paulinho (Renato Augusto, 67), Casemiro (Fernandinho, 60), Philippe Coutinho, Willian, Gabriel Jesus (Firmino, 79), Neymar.


ŠVICARSKA: Sommer, Lichtsteiner (Lang, 87), Schär, Akanji, Rodriguez, Behrami (Zakaria, 71), Xhaka, Shaqiri, Džemaili, Zuber, Seferović (Embolo, 80).


STRIJELCI: 1-0 Philippe Coutinho (20), 1-1 Steven Zuber (50).


SUDAC: Cesar Ramos (MEKS)


STADION: Rostov Arena


GLEDATELJA: 43.000