SP Rusija

ZABIO U 4. MINUTI Ronaldo poslao Maroko kući

Hina

Foto Reuters

Foto Reuters



MOSKVA U susretu 2. kola skupine B na Svjetskom prvenstvu Portugal je u Moskvi na stadionu Lužniki svladao Maroko sa 1-0 (1-0).


Strijelac jedinog gola bio je Cristiano Ronaldo već u 4. minuti susreta.


Dok su Bernardo Silva i Joao Moutinho kombinirali nakon udarca iz kuta, Ronaldo je uspio izmaknuti pozornosti Da Coste te neometan s pet metara proslijediti loptu iza leđa nemoćnog El Kajouia.




Bio je ovo već četvrti pogodak portugalskog kapetana na ovom SP, nakon što je u prvom nastupu postigao tri gola u 3-3 remiju protiv Španjolske. 


Također, Ronaldo je ovime postao samostalni europski rekorder po broju postignutih pogodaka za reprezentaciju, ovo mu je bio 85. gol u dresu Portugala čime se odvojio od legendarnog Mađara Ferenca Puskasa koji je 84 puta bio strijelac u dresu Mađarske.



Moskva. Stadion Lužniki.


Sudac: Geiger (SAD)


Gledatelja: 78.011


Strijelac: 1-0 Cristiano Ronaldo (4)


PORTUGAL: Rui Patricio – Cedric, Pepe, Fonte, Guerreiro – Bernardo Silva (Gelson, 59), Carvalho, Moutinho (Adrien, 89), Joao Mario (Fernandes, 70) – Guedes, C. Ronaldo


MAROKO: El Kajoui – Dirar, Benatia, Da Costa, Hakimi – El Ahmadi (Fajr, 86), Boussoufa – N. Amrabat, Belhanda (Carcela, 75), Ziyach – Boutaib (El Kaabi, 70)



Do kraja utakmice Maroko je bio osjetno bolji suparnik, no nije uspio iskoristiti niti jednu od brojnih prilika za poravnanje te je i u svom drugom nastupu u Rusiji pretrpio minimalni poraz i tako postao prva reprezentacija koja je ostala bez teoretskih izgleda za prolazak u osminu finala. 


Najbolju priliku za poravnanje u prvih 45 minuta Maroko je propustio u 19. minuti kada je Dirar uspio probiti desni bok, no na njegov prizemni ubačaj na peterac zakasnila su dvojica marokanskih napadača.


Portugal je mogao povećati svoju prednost u 39. minuti kada je Ronaldo odlično izbacio Guedesa koji je izbio sam pred marokanskog vratara no udarac portugalskog napadača sa 15-ak metara El Kajoui je uspio obraniti.


I na početku nastavka Portugal je prvi zaprijetio, u 51. minuti su Guedes i Joao Mario lijepo izigrali marokansku obranu, no Guedes je potom promašio loptu koja je potom sretno odbila do Ronalda, ali udarac sa 15-ak metara najboljeg portugalskog igrača otišao je preko vrata.


Do kraja utakmice praktički je igrao samo Maroko. Europski prvak bio je u potpunosti pritisnut na vlastitu polovicu, a velike probleme portugalskoj obrani stvarali su Amrabat i Ziyach. No, niti jedan od njihovih upotrebljivih ubačaja napadači Maroka nisu uspjeli pretvoriti u pogodak. U 55. minuti Amrabat je pronašao Belhandu čiji udarac sa 16 metara je lako pokupio Rui Patricio, dvije minute potom Ziyach je ubacio u kazneni prostor gdje je najviši bio Belhanda i pucao glavom s osam metara u kut, ali tada se bravuroznom reakcijom istaknuo portugalski čuvar mreže.


U posljednjih pola sata čak tri prilike za pogodak imao je marokanski kapetan Benatia, ali niti jednom nije uspio pogoditi okvir gola. U 61. i trećoj minuti sudačke nadoknade branič Juventusa je pucao nogom sa 10-ak metara, oba puta preko gola, dok je u 78. minuti Benatia bio neprecizan i udarcem glavom.


Odličnu priliku u samoj završnici imao je i Ziyach koji se nakon odlično prodora izborio za udarac sa 10-ak metara kojega je uspio blokirati Pepe. 


Nakon dva nastupa Portugal je vodeći u skupini B s četiri boda, slijede Iran s tri i Španjolska s jednim bodom i utakmicom manje, dok je Maroko na dnu bez bodova.


U drugom susretu 2. kola ove skupine od 20 sati će u Kazanu igrati Iran i Španjolska.