Primera

Villarreal šokirao Atletico na Calderonu, Simeoneu visi Liga prvaka

Hina

REUTERS

REUTERS

Pogodak vrijeda tri boda za goste postigao je Soriano u 82. minuti



U jednom od oproštajnih nastupa na svom Vicente Calderonu nogometaši madridskog Atletica doživjeli su šokantan 0-1 poraz od Villarreala u utakmici 34. kola španjolskog prvenstva.


Momčad Diega Simeonea tako je opet ugroženo treće mjesto koje vodi u Ligu prvaka, jer se Sevilla može bodovno izjednačiti s Atleticom, ako pred svojim navijačima svlada Celtu. Pogodak vrijeda tri boda za goste postigao je Soriano u 82. minuti.


Sporting Gijon je pred svojim navijačima odigrao samo 1-1 (1-0) protiv Espanyola i izgubio dva važna boda u borbi za opstanak, a među onima koji su propustili priliku postati junacima bio je i hrvatski napadač Duje Čop.




Rodriguez je u 39. minuti sjajno iskoristio razmicanje gostujućeg živog zida i poslao loptu u mrežu iz slobodnog udarca između dvojice igrača za vodstvo Sportinga. Espanyol je izjednačio u 55. minuti preko Morena i rezultat se više nije mijenjao. No, mogao je, da je hrvatski reprezentativac Duje Čop bio prisebniji u 66. minuti, kad mu je lopta prešla preko noge, a bio je neometan na nekoliko metara od gola Espanyola.


Sporting se pobjedom mogao približiti na samo bod zaostatka od Leganesa koji drži 17. mjesto, posljednje koje znači ostanak u La Ligi.


Granada se domaćim porazom od Malage sa 0-2 praktično oprostila od prvoligaškog društva. Dvostruki strijelac za goste bio je Sandro Ramirez (47, 90+2).


U srijedu su na rasporedu četiri utakmice, a u četvrtak preostale tri 34. kola. Najvažniji dvoboji u srijedu su Barcelonino domaćinstvo protiv posljednjeplasirane Osasune (19.30) i gostovanje madridskog Reala kod Deportiva na Riazoru (21.30). Barcelona i Real imaju isti broj bodova (75), ali Madriđani još moraju odigrati zaostalu utakmicu protiv Celte Vigo.