Akcija do 3. prosinca

Vatreni primili 60.000 poziva na donatorskoj večeri “Vatreno srce”

Hina

Photo Davor Puklavec/PIXSELL

Photo Davor Puklavec/PIXSELL

Humanitarni broj telefona zaklade »Vatreno srce« bit će aktivan do 3. prosinca, a za vrijeme dok su u »call-centru« bili hrvatski reprezentativci primljeno je skoro 60 tisuća poziva



ZAGREB Hrvatska nogometni reprezentativci i stručni stožer u utorak navečer je nazočio večeri zaklade »Vatreno srce« u zagrebačkom hotelu Westin u humanitarno-donatorskoj akciji od kojih će se polovica sredstava iskoristiti za kupnju opreme Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj a druga polovica za akciju Korak u život koja skrbi o stipendijama za školovanje djece bez roditeljske skrbi.


Donatorskoj večeri nazočili su svi reprezentativci na koje izbornik Zlatko Dalić računa za susret Lige nacija protiv Španjolske u četvrtak na Maksimiru, ali i brojni bivši nogometaši i izbornici, ostali sportaši te uglednici iz gospodarskog i političkog života Hrvatske. Tom je prigodom organiziran i »call-centar« u kojem su sudjelovali svi reprezentativci i članovi stručnog stožera, a građani su pozivom na humanitarni broj telefona sudjelovali u prikupljanju sredstva za humanitarne akcije.


»Ponosni smo što se ovoliko poznatih ličnosti odazvalo ovoj akciji, a posebno bih pozdravio nazočne bivše izbornike – Miroslava Blaževića, Mirka Jozića i Igora Štimca. Želimo nastaviti širiti zajedništvo i humanizam, kako smo to činili ovog ljeta, te skupiti sredstva onima koji ih trebaju«, kazao je izbornik Dalić.




Zakladu »Vatreno srce« osnovali su 2008. tadašnji izbornik Slaven Bilić i od tada se naši nogometni reprezentativci uključuju u razne humanitarne akcije, a posljednja donatorska večer održana je 2012. godine kada je izbornik bio Igor Štimac.


Upravni odbor Zaklade Vatreno srce u kojem su kapetan reprezentacije Luka Modrić, izbornik Dalić te liječnici Zoran Bahtijarević, Boris Nemec i Josip Paladino, odlučila je da ove godine pomoć u jednakim iznosima dodijeli Klinici za dječje bolesti Zagreb te akciji Korak u život.


»Drago mi je što u u Upravnom odboru ‘Vatrenog srca’ nastavljam tradiciju ranijih kapetana Darija Srne i Nike Kovača. Lijepo je da sam kao kapetan uključen u rad zaklade te to prihvaćam kao veliku odgovornost. Ponosam sam što reprezentacija već dugi niz godina godina pomaže ovu zakladu i očekujem da se u ovi akciju uključe i naši navijači te tako svi zajedno pomognemo djeci«, kazao je najbolji nogometaš svijeta Modrić.


Uz bogati glazbeni program u Kristalnoj dvorani hotela Westin bila je postavljena izložba odabranih fotografija sa Svjetskog prvenstva u Rusiji kao i izložba radova fotografa Stephana Lupina inspirirana Svjetskim nogometnim prvenstvom.


Humanitarni broj telefona zaklade »Vatreno srce« bit će aktivan do 3. prosinca, a za vrijeme dok su u »call-centru« bili hrvatski reprezentativci primljeno je skoro 60 tisuća poziva.