Od Kantride do Bundeslige

VELIKO USKRSNUĆE Jamilu Collins, bivši junior Rijeke, ušao s Padebornom u Bundesligu!

P. N.

Nogometaši Padeborna burno su proslavili prvoligašku promociju

Nogometaši Padeborna burno su proslavili prvoligašku promociju

Lijevonogi branič upisao je čak 34 utakmice za novog bundesligaša iako se nije uspio osjetnije nametnuti ne samo u dresu prve i druge momčadi Rijeke već i redovima Istre 1961, slovenskog prvoligaša Krke, te drugoligaša Šibenika i Pomorca. skazivao je Collins od 2012. godine kada je stigao na Kvarner određeni potencijal, ali ni približno takav da je netko mogao pretpostaviti da će sedam godina kasnije izboriti Bundesligu



RIJEKA Nogometaši Kolna i Paderborna izborili su plasman u elitni razred njemačkog nogometa dok će Union Berlin put u prvu ligu tražiti u dodatnim kvalifikacijama protiv Stuttgarta.  Koln je i prije zadnjeg kola osigurao povratak u prvu ligu nakon samo jedne drugoligaške sezone, dok se Paderborn vraća u elitu prvi put nakon 2015. godine iako je u zadnjem kolu upisao poraz od Dynamo Dresdena 1:3. To nije iskoristio Union Berlin odigravši 2:2 protiv Bochuma. Međutim, momčad iz Berlina će imati još jednu priliku za plasman u Bundesligu u kojoj nikada nije igrala nakon njemačkog ujedinjenja. Jedan od najvećih favorita za plasman u prvu ligu, HSV na koncu je tek četvrti. Momčad iz Hamburga je početkom ožujka držala drugo mjesto, no potom je nanizala osam kola bez pobjede pri čemu je upisala pet poraza i potonula na ljestvici. Iz lige su ispali Magdeburg i Duisburg, dok će Ingolstadt igrati u dodatnim kvalifikacijama protiv trećeplasirane ekipe treće lige Wehen Wiesbadena.



Za momčad novog njemačkog prvoligaša Padeborna standardno je ove sezone igrao Jamilu Collins, jedan od prvih Nigerijaca koji je stigao na Kantridu iz Akademije Abuje koju je pod patronatom predsjednika Rijeke Damira Miškovića vodio pokojni trener Božo Matijević. Lijevonogi branič upisao je čak 34 utakmice za novog bundesligaša iako se nije uspio osjetnije nametnuti ne samo u dresu prve i druge momčadi Rijeke već i redovima Istre 1961, slovenskog prvoligaša Krke, te drugoligaša Šibenika i Pomorca. Iskazivao je Collins od 2012. godine kada je stigao na Kvarner određeni potencijal, ali ni približno takav da je netko mogao pretpostaviti da će sedam godina kasnije izboriti Bundesligu kao stožerni igrač svoje momčadi. Collins je na ljeto 2017. godine napustio Rijeku kao slobodan igrač i potpisao četverogodišnji ugovor s tadašnjim drugoligašom, te umeđuvremenu upisao i šest nastupa za A reprezentaciju svoje zemlje, od toga četiri u kvalifikacija za Afrički kup nacija!