Premiership

VELIKA TRAMPA Sanchez u Manchester United, Mkhitaryan u Arsenal

Hina

Radim na transferima zadnjih 30 godina i vrlo je vjerojatno da će se ovaj ostvariti, no u svakom trenutku može doći do komplikacija«, kazao je Wenger na konferenciji za novinare na kojoj je dodao i da bi Unitedov veznjak Henrikh Mkhitaryan mogao postati novi igrač Arsenala



Arsenalov napadač Alexis Sanchez će najvjerojatnije postati član Manchester Uniteda, dok će Armenac Henrikh Mkhitaryan zamijeniti dres ‘crvenih vragova’ dresom ‘topnika’ izjavio je trener Arsenala Arsene Wenger u četvrtak.


Čileanskom reprezentativcu ističe ugovor na kraju sezone i za njega je zainteresiran i Manchester City, no čini se da je United imao bolju novčanu ponudu.


»Radim na transferima zadnjih 30 godina i vrlo je vjerojatno da će se ovaj ostvariti, no u svakom trenutku može doći do komplikacija«, kazao je Wenger na konferenciji za novinare na kojoj je dodao i da bi Unitedov veznjak Henrikh Mkhitaryan mogao postati novi igrač Arsenala.




»Sviđa mi se. Igrali smo puno puta protiv njega kada je bio član Borussia Dortmunda. Plaća neće biti problem«, dodao je Wenger.


Armenski reprezentativac Mkhitaryan ne uživa povjerenje trenera Manchestera Uniteda Josea Mourinhoa koji ga je izostavio iz sastava u pobjedi ManUa od 3-0 protiv Stoke Cityja u ponedjeljak.


Sanchez bi prelaskom u Manchester United mogao postati najbolje plaćeni igrač Premier League, nagađaju britanski mediji.


Prelaskom u United, 29-godišnji Čileanac bi trebao dobivati između 450.000 i 560.000 eura tjedno, procjenuju »Sun« i »Daily Telegraph«.


Prema pisanju »Daily Telegrapha« Manchester United je Sanchezu ponudio ugovor na četiri i pol godine, odšteta koju će dobiti Arsenal iznosi 34 milijuna dolara, a sam potpis ugovora će čileanskom nogometašu donijeti 22 milijuna eura.


»United je klub koji ima dobro vodstvo, financijski stoji na zemlji i zato nemam problema s plaćama koje isplaćuje«, kazao je Wenger, kojeg su često kritizirali da ne može zadržati svoje najbolje igrače ili ih zamijeniti jednako vrijednim talentima.


Arsenal sada, kao zamjenu za Sancheza, pokušava dovesti gabonskog napadača Borussia Dortmunda Pierre-Emericka Aubameyanga, ali i Brazilca iz Bordeauxa Malcoma.Manchester United je druga momčad engleskog prvenstva sa 12 bodova manje od vodećeg Manchester Cityja, a Arsenal je na šestom mjestu.