Istra 1961

VELIKA POBJEDA – ISTRA OSTAJE U PRVOJ LIGI Žute ćemo među najboljima gledati i jedanaestu sezonu za redom

Hina

snimio Duško Marušić / PIXSELL

snimio Duško Marušić / PIXSELL

Puljani su se pridružili Dinamu, Rijeci, Osijeku, Hajduku, Gorici, Lokomotivi, Slaven Belupu, Interu i Varaždinu koji je prvoligaški status izborio osvajanjem naslova prvaka Druge HNL.



PULA – Nogometaši Istre 1961 pobijedili su Šibenik sa 2-0 (1-0) u uzvratnoj utakmici kvalifikacija za Prvu hrvatsku nogometnu ligu odigranoj u ponedjeljak na stadionu Aldo Drosina u Puli i s ukupnih 3-1 zadržali status prvoligaša, dok će Šibenčani s povratkom u prvoligaško društvo morati pričekati još najmanje godinu dana.


Španjolac Adrian Fuentes bio je strijelac vodećeg pogotka u 22. minuti, a oko 7500 pulskih navijača po drugi je put razveselio Antonio Ivančić golom u 72. minuti. Utakmicu u Puli sudio je Mario Zebec iz Cestice.


Istra 1961 će na taj način 11. sezonu zaredom imati prvoligaški status, dok će Šibenčani među 16 drugoligaša ponovno pokušati izboriti promociju u najviši rang hrvatskog nogometa.




Puljani su se pridružili Dinamu, Rijeci, Osijeku, Hajduku, Gorici, Lokomotivi, Slaven Belupu, Interu i Varaždinu koji je prvoligaški status izborio osvajanjem naslova prvaka Druge HNL.



Trener Istre Igor Cvitanović novinarima je poslije utakmice rekao: “Pobjednički smo završili i zaokružili ovu turbulentnu sezonu, i to je bilo najbitnije. Ponosan sam na dečke koji su izgurali do kraja, dali svoj maksimum i na kraju više nego zasluženo pobijedili. Mislim da smo u ove dvije utakmice dokazali da smo kvalitetnija momčad i da zaslužujemo Prvu ligu. Uostalom, Pula kao grad i Istra kao županija po svemu zaslužuju nogometnog prvoligaša”, kazao je Cvitanović poželivši pritom Šibenčanima puno sreće u idućoj sezoni.


Govoreći o svom statusu u pulskom klubu, odnosno o njegovim daljnjim planovima, Cvitanović je istaknuo kako je sada na potezu vodstvo kluba.


“Moramo razgovarati o tome. Ako mene pitate, ja bih želio ostati i nastaviti s radom u Puli, jer smatram da ovaj grad zaslužuje puno više od kvalifikacija. Ono što je izvjesno je to da svi igrači ostaju u Puli još dva dana pa će se vidjeti na koga se može računati u slijedećoj sezoni. Ima tu kvalitetnog materijala, no mi smo, primjerice, deficitarni na krilnim pozicijama. Nemamo niti jedno krilo nakon što se se ozlijedili Sane i Savio”, ustvrdio je Igor Cvitanović dodavši kako je kod nekih igrača bio problem neigranje pa je stoga zadovoljan što je ostao do kraja s pravim dečkima.



Na službenoj Facebook stranici Istre administrator je pustio uzdah olakšanja. Napisao je samo – Ostajemo!



Trener Šibenika Borimir Perković priznao je pak da je Istra 1961 u dvije utakmice pokazala više i da je bila bolja te je Puljanima čestitao na izborenom ostanku.


“Mi smo Prvu ligu ispustili u drugom djelu drugoligaškog natjecanja, kad nismo uspjeli zadržati veliku bodovnu zalihu. Šteta, jer mišljenja sam da Šibenik, kao i Pula, zaslužuje stabilnog prvoligaša”, istaknuo je Perković dodavši kako se Šibenik kao klub stabilizirao te dobio i licencu za igranje u Prvoj HNL.


“Što se mene tiče moja je želja ostati, no o tome će odlučiti vodstvo kluba”, poručio je Perković.