Reakcije na presicu

Udruga Naš Hajduk tužit će Zdravka Mamića

Hina

Foto Miranda Cikotić / PIXSELL

Foto Miranda Cikotić / PIXSELL

Pozivamo pravnu državu i represivni aparat da na prijetnje upućene od strane optuženika za teški gospodarski kriminal i osobe sklone nasilju reagiraju jednako revno i na jednak način kao u nedavnim situacijama, stoji u priopćenju udruge Naš Hajduk



Udruga Naš Hajduk najavila je tužbu protiv savjetnika uprave Dinama Zdravka Mamića nakon njegove današnje izjave u kojoj je tu udrugu usporedio sa sicilijanskom mafijaškom organizacijom Cosa Nostrom.


»Zaštitu od izrečenih prijetnji, kleveta, uvreda, objeda i najnižih prozivki potražit ćemo na sudu,« navodi se u priopćenju udruge Naš Hajduk kojim se reagira na Mamićev istup.


Kako se navodi u priopćenju, Naš Hajduk predstavlja vrijednosti koje su dijametralno suprotne svemu onome što simbolizira Mamić i, kako je navedeno, »njegova klika i potpuno je jasno zašto se osjeća ugrožen idejama poput demokracije, transparentnosti, zakonitosti i časti.«




»Pozivamo pravnu državu i represivni aparat da na prijetnje upućene od strane optuženika za teški gospodarski kriminal i osobe sklone nasilju reagiraju jednako revno i na jednak način kao u nedavnim situacijama, stoji u priopćenju udruge Naš Hajduk.


Udruga poziva svoje članove da na ove prijetnje odgovore na najbolji način – pojačanim oprezom te još jačom aktivnosti na planu demokratizacije i vraćanja hrvatskog nogometa onima kojima i pripada – hrvatskom narodu.


»Učlanjujte se više nego ikada, kupujte pretplate više nego ikada i sudjelujte u projektu pod sloganom »ZA SVA VRIMENA« više nego ikada!« poručuje udruga Naš Hajduk.»Ovaj napad (Mamićev) samo je još jedan dokaz da smo na pravom putu. Zaustavljanja nema,« zaključila je udruga Naš Hajduk.

Mamić je izjavio kako ga udruga Naš Hajduk podsjeća na talijansku Cosa Nostru.


»Mene ime Naš Hajduk podsjeća na talijansku Cosa Nostru, što u prijevodu znači ‘naša stvar’. Udruga Naš Hajduk uzela je sebi za pravo da simbol Hrvata, Dalmacije i hrvatske dijaspore otme u svoje ruke i da teroriziraju cijelu Hrvatsku na način Cosa Nostre. Naša stvar, odnosno onako kako mi hoćemo. Oni su gospodari Hrvatske, a ne političari koje je narod izabrao. Političari nisu dovoljni svjesni da prepoznaju što se valja iza brda«, rekao je Mamić.


On je ustvrdio da je udruga Naš Hajduk »opasna grupa ljudi koja razara tkivo hrvatskog čovjeka«.


»Nitko me neće posvađati s Hajdukom, ali Hajduk nisu huligani, orjunaši koji su se okupili u udruzi Naš Hajduk. Hajduk je Hrvatska, i veći dio Torcide, i pošteni navijači. Ova udruga će Hrvatskoj doći glave, Hrvatska će platiti cijenu ove Cosa Nostre«, rekao je Mamić.