Bez izgreda

UKUPNO ‘ZADRŽANO’ 27 NAVIJAČA Evo što je policija zabilježila oko Jadranskog derbija

Slavica Kleva

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza



Sa stajališta policije, koja je itekako s pojačanim snagama, dobro odradila osiguranje subotnjeg jadranskog derbija na Rujevici, utakmica je u svakom pogledu prošla i više nego besprijekorno.


Prije, za vrijeme i poslije utakmice ukupno je 27 navijača preventivno zadržano. Riječ je o jednom Armadinom navijaču koji je zbog alkoholiziranosti udaljen, još jednom navijaču HNK Rijeka komu je po Zakonu o oružju zabranjen pristup utakmici, a i zatečen je bez osobne iskaznice, dok je treći Armadin navijač preventivno udaljen jer mu je na snazi bila mjera opreza, zabrana posjeta utakmicama HNK Rijeka i utakmicama na kojima igra reprezentacija.


Istodobno, jedan navijač Torcide preventivno je zadržan jer je na području grada zatečen bez ulaznice za utakmicu, a 23 splitska navijača koja su se vozila kombijem, zaustavljeni su na Oštrovici zbog prekršaja iz domene prometa pa su također preventivno zadržani do završetka utakmice, pa potom ispraćeni do Žute Lokve.




Ni atmosferu na Gatu Karoline Riječke nije moglo ništa pokvariti, policija je praktički samo osiguravala, prema procjenama policije, oko 1.500 posjetitelja okupljenih prije, za vrijeme i nakon utakmice i gdje nije zabilježeno niti jedno narušavanje javnog reda i mira ili bilo kakvo drugo protupravno ponašanje, izvijestila je dežurna ekipa u Operativno-komunikacijskom cenru PU primorsko-goranske pritom čestitajući i posjetiteljima utakmice ali i Armadi na dostojnoj proslavi vrijedne obljetnice.