Izvršni odbor u Ljubljani

UEFA ODLUČILA: Proširena Liga nacija, Hrvatska ostaje u eliti, od 2022. kreće treće klupsko natjecanje

Portal Novilist.hr

Kockasti ipak ostaju u društvu najboljih/Foto REUTERS

Kockasti ipak ostaju u društvu najboljih/Foto REUTERS

UEFA će od ove sezone koristiti VAR u drugom krugu Europske lige, a potvrđen je početak trećeg europskog natjecanja 2021. godine - Europske konferencijske lige (Europa Conference League).



RIJEKA U Ljubljani je zasjedao Izvršni odbor Uefe, čiji je član i predsjednik HNS-a Davor Šuker, a donesene su važne odluke za europska natjecanja – uključujući i onu o Ligi nacija, prema kojoj Vatreni ostaju u najvišem razredu.


Nakon konzultacija sa svim zemljama članicama, Europska nogometna federacija promijenila je format Lige nacija te će od drugog izdanja ovog natjecanja Lige A, B i C činiti po 16 momčadi – umjesto dosadašnjih 12 u Ligi A – a Ligu D činit će sedam reprezentacija. Hrvatska će tako i naredne jeseni igrati s najboljim europskim reprezentacijama.


Ždrijeb skupina bit će održan 3. ožujka iduće godine u Amsterdamu.




Odlučeno je i kako će finala Lige prvaka biti održana u St. Peterburgu (2021.), na Allianz Areni u Münchenu (2022.) i londonskom Wembleyju (2023.), a finale Europske lige 2021. godine bit će odigrano na stadionu Sanchez Pizjuan u Sevilli.


Europski će superkup 2021. godine biti odigran u Belfastu, a za domaćina Europskog prvenstva u futsalu 2022. godine izabrana je Nizozemska.


Europsko prvenstvo U-17 bit će održano 2021. godine na Cipru, a 2022. godine u Izraelu; Europsko prvenstvo U-19 bit će održano 2021. godine u Rumunjskoj, a 2022. godine u Slovačkoj; Europsko prvenstvo za nogometašice U-17 bit će održano 2021. godine na Farskim Otocima, a 2022. godine u Bosni i Hercegovini; dok će Europsko prvenstvo za nogometašice biti održano 2021. godine u Bjelorusiji, a 2022. godine u Češkoj.


Nadalje, UEFA će od ove sezone koristiti VAR u drugom krugu Europske lige, a potvrđen je početak trećeg europskog natjecanja 2021. godine – Europske konferencijske lige (Europa Conference League).


Objavljena i procedura ždrijeba doigravanja za EP 2020. godine, te ždrijeba skupina istog natjecanja.