Vijesti iz Nyona

UEFA: Njemačkoj EURO 2024., VAR u Ligi prvaka iduće sezone

Hina

VAR će biti upotrebi i na idućem EURU/Foto REUTERS

VAR će biti upotrebi i na idućem EURU/Foto REUTERS

Uz Njemačku, kandidat za EURO 2024. bila je i Turska. Njemačka će tako po drugi puta ugostiti prvenstvo Starog kontinenta, prvi puta je domaćin bila 1988. godine. 



NYON Predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin objavio je kako će domaćin EURA 2024. godine biti Njemačka.  Uz Njemačku, kandidat za EURO 2024. bila je i Turska. Njemačka će tako po drugi puta ugostiti prvenstvo Starog kontinenta, prvi puta je domaćin bila 1988. godine. Tada je na završnom turniru nastupilo osam reprezentacija, dok će ih 2024. biti 24. Posljednji put Njemačka je bila domaćin nekog velikog nogometnog natjecanja 2006. godine kada se igralo Svjetsko prvenstvo. Sljedeći EURO 2020. igrat će se u 12 različitih gradova u isto toliko zemalja.


Izvršni odbor UEFA-e odlučio je kako će se sustav nadzora sudačkih odluka (VAR) u Ligi prvaka početi koristiti od sezone 2019./20., a VAR će biti na raspolaganju sucima i tijekom EURA 2020. Uvođenje VAR-a u Europsku ligu planira se od sezone 2020./21. VAR će u UEFA-inim natjecanjima prvi puta biti korišten u kolovozu sljedeće godine u utakmicama posljednjeg pretkola Lige prvaka kao i u dvoboju europskog Superkupa.


– Uvjereni smo kako će nam odluka o uvođenju VAR-a za kolovoz sljedeće godine dati dovoljno vremena da postavimo ovaj robusni sustav u upotrebu i kako ćemo moći u zadanom vremenu istrenirati suce za uspješnu implementaciju VAR-a u Ligu prvaka – izjavio je predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin.