Azijsko prvenstvo

UAE izbacili azijskog prvaka Australiju u četvrtfinalu!

Hina

Ali Ahmed Mabkhout (UAE)/Foto REUTERS

Ali Ahmed Mabkhout (UAE)/Foto REUTERS

UAE će u polufinalu u utorak igrati protiv Katara koji je ranije u petak svladao Južnu Koreju također sa 1:0 (0:0) pogotkom Abdelaziza Hatima u 78. minuti sjajim udarcem sa više od 25 metara. U četvrtak su plasman u polufinale izborili Japan i Iran



AL AIN Domaćin ovogodišnjeg Azijskog nogometnog prvenstva, reprezentacija Ujedinjenih Arapskih Emirata u posljednjem je četvrtfinalnom susretu u Al Ainu svladala branitelja naslova Australiju sa 1:0 (0:0).


Jedini pogodak na utakmici postigao je Ali Ahmed Mabkhout u 68. minuti susreta nakon velike pogreške australskog braniča Miloša Degeneka koji je vratio prekratku loptu prema svome vrataru Ryanu. Mabkhout je presjekao dodavanje, zaobišao Ryana i zatresao mrežu.


UAE će u polufinalu u utorak igrati protiv Katara koji je ranije u petak svladao Južnu Koreju također sa 1:0 (0:0) pogotkom Abdelaziza Hatima u 78. minuti sjajim udarcem sa više od 25 metara.




Katar, kojeg vodi španjolski stručnjak Felix Sanchez Bas, je prvi put u povijesti izborio plasman u polufinale azijskog prvenstva, a do sada nikada nije bio bolje plasiran od petog mjesta.


U četvrtak su plasman u polufinale izborili Japan i Iran. Japan je u četvrtfinalu u Dubaiju svladao Vijetnam sa 1:0, a pobjednički gol zabio je Ritsu Doan u 57. minuti iz penala. Iran je u Abu Dhabiju lakoćom dobio Kinu sa 3:0, a pogotke za Iran postigli su Mehdi Taremi (18), Sardar Azmoun (31) i Karim Ansarifard (90+1).